Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Avond in juni

Een warme avond in de zomermaand juni. Het matte avondschilderij voltooid, kijkt hij, de oude man, uit het raam. De rijke mensen eten bij de pizzeria. Er wordt volop drank geschonken. Het geroezemoes dringt zijn woonkamer binnen. En haar naam verduistert, in herinnering van heimwee. Met een houten kop komt ze op de fiets voorbij. Een psychologe van niets. Totaal ongeschikt voor haar beroep.
Altijd zelf het hoogste woord. Nu pas ziet hij goed hoe leeg de blik in haar ogen is. Ze herkent hem niet meer. Ze kijkt naar zijn woning, naar zijn groene balkon aan de straatkant. Ze is jaloers, maar ze mag hem niet zien. Ze wil hem niet zien. Als een dwaas kijkt ze voor zich uit. En hij, de oude schilder, ziet haar wel, maar hij gaat haar niet groeten. Een psychologe van niets onderweg op een fiets.

Een jeugdige vriend komt op bezoek, en hij vertelt dat zijn grootmoeder in een vlieg is gereïncarneerd, Er vliegt een vlieg door de kamer. De jongeman is zenuwachtig. De oude man verbaast zich over de dwaasheid van de jeugd. Een zoogdier zal nooit in een insect reïncarneren. Misschien met veel geluk in een tijger of een wolf, maar nooit in een vlieg.

Het is nu eindelijk tijd om voor zichzelf te zorgen. De jeugdige vriend drinkt zijn bier niet op, maar laat een homp oude kaas achter, voor later op de avond., wanneer hij de houten kop van de psychologe gaat schilderen.
Een warme avond in juni in het oude Amsterdam. Er is een verder weg dan hier, waar hij in de sombere nacht zal gaan dromen, over houten koppen, vliegen, tijgers.

Schrijver: mobar
25 juni 2022


Geplaatst in de categorie: individu

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 128Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)