Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Fietsen fietsen, allemaal fietsen

En jawel, sinds vandaag besef ik dat er wel degelijk mensen zijn die dus absoluut wielrenners een doorn in het oog vinden, beetje laat misschien, maar nooit te oud om te leren want wat overkwam ons vanmorgen op het geweldige zondagse ritje?
Terwijl we rijden over de dijk, komt er genoeg verkeer aan, logisch want iedereen geniet van het zonnetje, de waterkant ( we reden langs de IJssel en dat is al mooi op zich) en van elkaar.

Hier en daar vriendelijk groetten we ook nog en niemand maakte ergens een probleem van totdat er twee wielrenners passeren. Op zich komt dat vaker voor en is het vermelden niet meer waard, maar de rest wel, want net achter ons rijden twee “gewone” fietsers, een echtpaar dat - net als wij - geniet van de omgeving.

De haast-rijders lanceren een vloek die ik niet herhaal, gooien er een partij krachttermen uit en eentje ervan bijt nog even toe "dat mensen aan de kant behoren te gaan!"
Verbouwereerd kijk ik opzij om de ‘man’ in het gezicht te zien en vraag wat er in vredesnaam aan de hand is, maar dan komt de “gewone” fietser langs me rijden en zegt: dat was niet voor U bedoeld, maar voor ons, meneer vond dat de hele weg van hem moest blijven!

Ik zeg nog, wat een dwazen, waarop hij zegt, onderwijl doorfietsend: als ie prof was geweest, had ie niet hier gereden! Dat beaam ik en we vervolgen onze weg, langzaam, genietend en langs de kant rijdend zoals het dus hoort.

Wel betrap ik me erop nu de rest van de talloze wielrenners met andere ogen te bekijken, want het is dus inderdaad wel zo dat het grote deel van die mensen in de veronderstelling is dat de wereld - net als de paden - van hen is en daar steek ik even mijn voet voor tussen de spaken!

De paden en wegen, beste wielrenners, zijn voor alle mensen die er rijden. Je hebt mazzel gehad vanmorgen, want als je dat kleine kind daadwerkelijk geraakt had, was je er wat mij betreft niet makkelijk mee weggekomen!

Fietsen, fietsen, allemaal fietsen, fietsen fietsen HO.

Schrijver: An Terlouw, 26 juni 2022


Geplaatst in de categorie: verkeer

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 123Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)