Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een verzopen katje ( kind )

Af en toe een buitje, aan de andere kant van ons land, tenminste dat zou het geval zijn maar niets is veranderlijker dan het weer en ook zo- met de voorspellingen daaromtrent! Af en toe een buitje wilde vandaag dus zeggen: in het zuidwesten valt een ongekende hoeveelheid regenwater omlaag die menige regenton vol laat stromen, dus bezitters van een ton, blij, boeren…ook al dolblij maar ik verbreek net de verbinding met mijn jongste super dochter, zeik en zeiknat is ze. Af en toe een buitje, terwijl de regen begon met losgaan toen ze uit haar werk kwam. Het zachte milieuvriendelijke buitje ontpopte zich als een enorme hoosbui en zij…reed erin, zonder regenpak, zonder jas kortom in trui en lange broek met sportschoenen aan ook nog.

Af en toe een buitje en plassen op de paden zodat ze niet eens de moeite meer nam te stoppen - of zachtjes te gaan rijden want: ik ben toch al nat, als klap op de vuurpijl staan alle stoplichten op rood, wat me/ ons brengt op een eventuele regen censor, want stel nou dat die op de stoplichten voor fietsers zouden zitten! Kijk, de automobilist zit toch droog dus is wachten voor hen geen ( nat ) punt, zou aardig zijn als fietsers door konden rijden in de tijd dat de regen met bakken uit de lucht valt, maar oké, geen optie.

Intussen hoor ik: oh shit, het loopt m’n ondergoed in- en uit ervaring weet ik dat het zo’n beetje het rotste is wat je kunt voelen, stroompjes water je bh en slipje in. Brrrr, toch schieten we beiden in de lach als ze zegt: ik sop in m’n schoenen, die zijn voorlopig niet droog! Te weten dat ze met een half uurtje op school moet zijn voor een rapport bespreking van 1 van de kids, besluit ze terug te komen van het scenario : even snel wat droogs aantrekken en meteen weer weg naar: ik ga toch maar even de douche in voor ik wat droogs aan trek!

Dan: ik ben thuis, tot later! Verzopen en wel…en ik bedenk nog even: misschien slim om sowieso een regenpak in 1 van je zijtassen te stoppen?

... Het verzopen katje ...

Schrijver: An Terlouw, 27 juni 2022


Geplaatst in de categorie: kinderen

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)