Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mee naar de sauna?

De telefoon rinkelt in huize T en manlief neemt op met: goedemorgen om vervolgens stil te blijven, dan zegt ie- ik kan U niet verstaan en luistert nog even, waarna hij het bekende rode knopje indrukt. Bromt ie- niet te verstaan hoor! Vlak erna rinkelt opnieuw de telefoon en ik pak hem op om er - net als eega achter te komen dat er niets te horen is aan de andere kant. Lastig maar ook het nummer kwam niet bekend voor en dus ook druk ik op het ‘ rode knopje’

We staan in de keuken om voor de inwendige mens te zorgen als opnieuw de telefoon rammelt, we schrikken beiden maar ik neem op, hetzelfde nummer trouwens en ik zeg: goedemiddag, het blijft stil en ik zeg: dit wordt niet leuk zo als een mannenstem me vraagt: zullen we naar de sauna gaan? Ik zeg totaal van de leg- met wie spreek ik eigenlijk? Met Pa, zegt de man, waarop ik, inmiddels knap geïrriteerd zeg: dat is onmogelijk want er is geen lijn naar de hemel!

Het blijft stil en ik zeg, probeer een ander mee te krijgen naar de sauna maar hou op met bellen! Rode knopje! En dan: gaat dus weer de telefoon, jawel! Ik druk op groen en zeg: meneer u wordt erg lastig nu, wat is uw naam? Die krijg ik en dan blijk ik helemaal geen lastige beller te hebben, maar is er iets heel anders aan de hand want wat blijkt? Zijn telefoon is door behulpzame mensen voorzien van nummers en namen, heel handig dat wel. Maar het wordt een heel ander verhaal als er een fout gemaakt wordt dus zeg ik tegen hem:

Heeft u het mobiele nummer van uw dochter? Jawel zegt de boosdoener en ik zeg: als u haar daar nou eens op belt en uitlegt wat er verkeerd gegaan is want stel: dat u onverwachts hulp nodig heeft, dan kunt u mij bellen maar ik weet alleen uw naam en kan verder niet helpen! Hij zegt sorry en erachteraan, ik ga mijn dochter mobiel bellen! Inmiddels is het nu een half uur stil……

Succes!

... Een klein foutje en een bijna-sauna ...

Schrijver: An Terlouw, 20 juli 2022


Geplaatst in de categorie: humor

3.5 met 2 stemmen 146Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
24 juli 2022
Han, dank voor je reactie en ja, je moet het inderdaad een item noemen met- een soort van dubbele bodem, want in eerste instantie snapten we er niks van!
Naam:
Han Messie
Datum:
23 juli 2022
Email:
hmessielive.nl
An, weer een treffend voorbeeld hoe modernisering voor vergissingen, oplichterij en onverwachte onaangename toestanden kan zorgen.
Het telefoneren gaat aardig de kant van legpuzzels op.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)