Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hofleverancier Masmeijer

Iedereen buitelt weer eens over elkaar heen nu het nieuws naar buiten is gekomen, dat de altijd vrolijke NCRV-presentator van vroeger Frank Masmeijer vervroegd uit de bajes in Nieuwegein is vrijgelaten. Een geintje uit Nieuwegein. Frank was betrokken bij een drugsdeal van 467 kilo cocaïne. Zoiets is niet eens te tillen, maar Frank ging ervoor. Van de Belgische rechter kreeg hij in 2019 9 jaar gevangenisstraf opgelegd en dat mocht hij in Nederland gaan uitzitten. Je zou denken, dat Frank dan tot 2028 achter de tralies moet verblijven, maar zoiets is in de praktijk altijd minder dan de uitspraak. Eind juni 2022 is Frank alweer op vrije voeten en dat is anderhalf jaar eerder dan de bedoeling was. Niet zijn bedoeling, maar die van het justitie-apparaat.

Frank (Assen, 25 augustus 1961) was van 1990 tot 2017 met Sandra Birsak getrouwd, een voormalige danseres uit de Holidayshow. Samen met Sandra kreeg hij twee dochters. Hij had daarna een relatie met de 17 jaar jongere Jaimy van Lent en tegenwoordig met ene Anita. Die Anita heeft een gratieverzoek ingediend en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen. Het gratieverzoek is bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden ingediend en Franc Weerwind, minister van Rechtsbescherming, heeft het verzoek ingewilligd en uitgevoerd. Het officiële verzoekschrift is ondertekend door koning Willem Alexander, die duidelijk baat heeft bij deze zaak, maar daarover straks. De Nederlandse Politiebond is nu hartstikke pissig, want zeggen ze 'Dit is niet uit te leggen!'. Daar ben ik het dus niet mee eens, want het is wel degelijk heel simpel uit te leggen, alleen maakt men het zoals meestal weer onnodig mysterieus en moeilijk. Dat het ergens wel een klap in het gezicht van de politie is, is wel te begrijpen, want op deze manier wordt hun toch al moeilijke werk ernstig ondermijnd. En onlangs is nog in de media rondgebazuind, dat de politie het van de georganiseerde misdaad heeft verloren. Dit is allemaal zwaar demotiverend voor meneer en mevrouw agent. Dus logisch dat de politie de motivatie van het hof om Frank vrij te laten wil weten. Het zou door 'persoonlijke omstandigheden in de familiesfeer' zijn en de rechtsgang in België zou niet rechtvaardig zijn geweest. Bij iets wat zoveel opschudding teweeg brengt, mag je inderdaad wel wat meer concrete redenen verwachten.

Om van al dat geheimzinnige gedoe van de overheid en de hoofdfiguren af te zijn, zal ik jullie maar meteen verklappen hoe de vork echt in zijn steel zit. Via welingelichte bronnen kan ik jullie melden, dat Huize Oranje al sinds zijn oprichting kampt met drugsverslavingen. Tijdens de gloriedagen van de VOC werd er speciaal voor de Oranje's opium tussen de nootmuskaat ingevoerd, te vergelijken met Franks cocaïne tussen de bananen. De alcoholverslavingen bij de Oranje's zijn altijd vrij goed zichtbaar geweest en nog goed zichtbaar, maar dat diende en dient ter afleiding van de zwaardere drugsverslavingen. Prins Bernhard rookte graag een pijp, maar minder bekend is, dat hij daar ook vaak een blokje hasj in liet smeulen. De wilde, vitale en meestal vrolijke Maxima snuift graag een paar lijntjes cocaïne per dag, want daar voelt zij zich heel erg energiek en mindful door. Let maar eens goed op hoe alert en actief zij uit haar kijkers kijkt. Bij Willem is het minder goed zichtbaar, omdat hij ook in grote hoeveelheden de downer bier gebruikt, maar hij snuift per dag minstens zoveel als zijn luxe stoeipoes weg. Freud schreef al dat een snuifje cocaïne zeer verhelderend is voor een mens en Beatrix is er ook niet vies van, al doet ze het nu wat rustiger aan. Vroeger galoppeerde ze als een bezetene langs de vloedlijn van de Noordzee. Toen liet ze zelfs haar paard wat snuiven.

Rest mij dus te zeggen, dat Frank al voor zijn gevangenisstraf de hofleverancier van cocaïne was en dat koning Willem er persoonlijk voor heeft gezorgd dat die gratie verleend kon worden. Zoals het een echte koning betaamd, heeft hij dat van bovenaf bevolen. Hij hoefde alleen maar de marionetten te bewegen, inclusief een geheim, nachtelijk bezoek aan Anita om haar te overtuigen van het belang van een gratieverzoek. Die 'persoonlijke omstandigheden' mogen nu ook duidelijk zijn, want dat duidt op de dringende wens van Frank om weer als hofleverancier aan de slag te gaan. Ook om die door de rechter opgelegde geldboete snel weg te werken. Aan Frank is wel te zien dat hij in de horeca heeft gewerkt en wel van een drankje extra houdt, maar ook dat is een dekmantel, net als bij de Oranjes, één pot nat, wat ik je brom, te herkennen aan ontbrekende neusschotjes.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
21 juli 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.3 met 3 stemmen 81Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)