Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De duivelse organist van Ederveen

Je zou misschien denken dat Arjan Ederveen iedere dag als Theo door Ederveen banjert en als zodanig een toeristische attractie vormt, maar dat zouden ze daar niet eens willen, want de meesten zijn er zwaar op de hand en vergiftigd door onvriendelijke bijbelcitaten. Dat Bob Leverman, beter bekend als Robert Long, daar in zijn jeugd de bloemetjes buiten zette, bezorgt menigeen nog steeds hartklachten. Long's song 'Iedereen doet 't' wordt dan ook nog steeds in heel 'christelijk' Ederveen geboycot. De kerkdeuren zijn extra gebarricadeerd en de psalmen en gezangen worden extra luid aangezet. De ijzeren kuisheidsgordels voor het frigide maken van de kerkse zanglijsters hebben extra sloten gekregen, maar hoe meer sloten hun godsdienstgestoorde cipiers er ook opzetten, de vochtigheidsgraad in de broeiende spleten wordt alsmaar hoger. Dat weten die sadistische cipiers natuurlijk ook wel, maar zij gunnen niemand anders het hoogst zalige genot van de tot het kookpunt gebrachte, geneeskrachtige bronnen. De met hun getrouwde, domme, masochistische gansjes zijn voor altijd aan hen gebonden, immers door God de Oppercipier zelf met hen verbonden. Het is een gesloten systeem, waarin het seksuele misbruik hoogtij viert. Kerken zijn gevangenissen met de diverse geloven als funeste gevangenisreglementen, die menigeen de kop kost. Het is een sluipend gif, dat levens verwoest. Meestal gebeuren deze kerkistische misdaden in het verborgene en komen ze zelden naar buiten, maar zo af en toe springt er iemand heel extreem uit het fnuikende systeem en dat is nu in Ederveen het geval, waar de verstikkende zwaveldampen al opdoemen.

Niemand van de Oud Gereformeerde Gemeente aan de Hoofdweg 216 kan ook maar iets verkeerds over de ordelijke, serieuze organist Tobias Torck vertellen. Tobias is al jarenlang iedere zondag de vaste organist van hun kleine kerkje en zijn orgelklanken worden door iedereen omarmd. Er zijn zelfs enkele, vrouwelijke kerkleden, die er een spontaan een hemels orgasme door beleven. Dat wil heel wat zeggen over de kwaliteit van zijn magische orgelspel. Achter het orgel is Tobias één en al passie en spatten de vonken van de toetsen af, maar eenmaal in het gezelschap van de andere kerkleden is hij altijd uiterst verlegen en durft hij de vrouwen nauwelijks aan te kijken of hij krijgt al een rode biet. Op zijn 46-ste is hij nog steeds een vrijgezel en Woutje Gerritsen, een juf van de Calvijnschool op De Zicht 3, denkt dat hij de katjes in het donker knijpt, waar zij inderdaad gelijk in heeft, maar hoe enorm, dat weet zij nog niet. Dat Tobias er sinds enkele weken een dubbelleven op na houdt, is alleen bij zijn partner in crime Jildert Tilstra bekend. Jildert is de sektarische bendeleider van de Katholiek Apostolische Kerk, ook wel Gemeente Gods en Het Werk genoemd. Deze sekte is opnieuw in Kasteel Bruinhorst aan de Luntersekade opgedoken, waar Jildert en zijn zogenaamde apostelen hun terreur uitoefenen. Jildert heeft er veel naïeve en ontspoorde vrouwen verzameld, die hij systematisch seksueel misbruikt, zonder dat de omliggende wereld daar iets van merkt. Alle misdaden blijven binnen de muren van Kasteel Bruinhorst. Tobias en Jildert hebben elkaar bij de Veluwse Kaasboer op de Hoofdweg 214 ontmoet, waar zij aan de praat raakten. Jildert zag meteen een potentiële apostel in Tobias en hij heeft Tobias in korte tijd ingewijd en deelgenoot gemaakt. Tobias was allang blij dat hij een hogere functie, dan die van organist kon krijgen en het rituele seksen met bereidwillige, gelovige vrouwen is voor hem een langgekoesterde droom, die eindelijk uitkomt. Door zijn hoge intelligentieniveau heeft Jildert hem inmiddels tot vertrouwenspersoon gemaakt, wat ook inhoudt, dat hij het vuile werk moet opknappen. Vorige week heeft hij de afvallige apostelen Ot Spaan en Kobus Boreel van kant moeten maken, omdat zij hun verbroken familiecontacten aan het herstellen waren en uit de school klapten. Zij stonden op het punt om met een journalist van de NRC te gaan praten, maar Tobias was hen voor en hij heeft hen met een automatisch pistool met geluiddemper het zwijgen opgelegd. Als blijk van grote waardering mocht hij van Jildert het nieuwe sektelid Nolleke Mulder seksueel inwijden. Nolleke is de verkoopster van de Veluwse Kaasboer. 'Het is net alsof Jildert mijn geheime wens heeft gezien!', dacht Tobias, toen hij bij de mollige Nolleke helemaal zijn gang mocht gaan en Nolleke hartstochtelijk met hem meedeed. Het was alsof alle orgelregisters open gingen toen hun hunkerende geslachtsorganen zich met elkaar verenigden.

Een andere taak van Tobias is het scoren van nieuwe, liefst vrouwelijke sekteleden en het maakt niet uit waar hij die vandaan haalt. Nu ziet hij hoe Woutje tijdens de koffietafel even een gevallen koekje van de grond raapt en terwijl zij bukt, ziet Tobias haar gezwollen schaamlippen dwars door haar jeans heen. Hij wordt helemaal wild van begeerte en hij overwint zijn verlegenheid. 'Wil je vanavond na de avonddienst met mij naar de Gemeente Gods?', vraagt hij haar. Woutje voelt zich gevleid en zonder te vragen wat dat voor gemeente dat is, stapt ze in het voorgestelde avontuur. Ze hoopt stiekem dat Tobias met haar naar bed wil. Ze krijgt er een licht kleurtje van en ze geniet al van de voorpret. Later, na de avonddienst, gaan ze samen op de fiets naar Kasteel Bruinhorst, waar inderdaad enkele lampen branden, wat Woutje verbaast, want zij dacht dat het leeg stond. Tobias heeft een sleutel en in de gang krijgt Woutje een hand van een lange, magere man. 'Ik ben apostel Flip Lintsen!', zegt hij, 'Wees welkom!'. Zijn buiging komt heel geforceerd over. In een grote kamer zitten allemaal vrouwen naar een vurige spreker te luisteren. 'Dat is Jildert!', zegt Tobias tegen Woutje, 'dat is zeg maar de dominee!'. Er worden verheffende liederen gezongen en Jildert preekt over een bijbelverhaal. Tot nu toe merkt Woutje geen echt vreemde zaken. Zij vindt het er wel gezellig en na het laatste gebed wordt er sterke drank tevoorschijn getoverd. Iedereen drinkt met volle teugen en de sfeer wordt uiterst relaxed, totdat Tobias Woutje met zich mee trekt naar een aparte, afgelegen kamer, waar alleen een rood kleed op de grond ligt. 'Kleed je uit en wacht op wat komen gaat!', zegt Tobias streng gebiedend. 'Ben jij gek?', zegt zij, 'wat zijn dit voor rare fratsen, Tobias?'. Ineens voelt zij hoe hij een naald in haar arm steekt en even later valt zij in katzwijm op het rode kleed. Het duizelt haar en zij ziet hoe de naakte Jildert op haar af komt, gezien zijn stijve apparaat blijkbaar nogal wat van plan, maar nu ziet zij hoe agenten hem omsingelen en in de boeien slaan. Een ambulancezuster vangt haar op en neemt haar mee. In de gang wordt zij op een brancard gelegd en terwijl zij naar de ambulance wordt gereden, ziet zij de geboeide Tobias voorbij komen. Tobias wil bovenop haar springen, maar een agent trekt de arm op zijn rud extra ver omhoog, waardoor zijn gezicht pijnlijke trekken vertoont.

De volgende dag kopt de NRC dat het laatste bolwerk van Het Werk of de Gemeente Gods is opgerold en ontmanteld. De misdadige leider Jildert Tilstra is eindelijk op heterdaad gepakt en uitgeschakeld. Hij wist zijn sekteleden met heroïne en sterke drank in zijn macht te houden, maar er hangt hem nu een zeer lange gevangenisstraf boven het hoofd, zeker nu er in een afgelegen, lege boerderij twee met pistoolschoten vermoorde sekteleden zijn gevonden. Het zou om Ot Spaan en Kobus Boreel gaan, die volgens het ex-sektelid Bartus Gerdsen 'afvallige apostelen' waren. Volgens Bartus zijn er in de loop der jaren meerder apostelen 'zomaar verdwenen'. De naaste handlanger van Jildert blijkt de organist van de Oud Gereformeerde Gemeente te zijn en de dominee van deze gemeente heeft gezegd 'diep geschokt' te zijn, dat hij het niet kan bevatten, dat dit voorbeeldige kerklid zo vol duivelse praktijken zat. Verder zegt hij dat hij extra zal bidden voor al die arme vrouwen en ook mannen, die door die smeerlap van een Jildert Tilstra zijn misleid en gedrogeerd en wat de vrouwen betreft ook nog eens verkracht. Het laatste, vrouwelijke slachtoffer van deze verkrachtersbende, de door heroïne zwaar gedrogeerde Woutje Gerritsen, ligt nog steeds in het ziekenhuis, maar haar gezondheid is aan de beterende hand en dat geldt ook voor de andere, vrouwelijke slachtoffers, al zijn de afkickverschijnselen voor allen een zware dobber. Woutje ervaart veel steun door de zelf gemaakte tekeningen van de kinderen in haar groep, maar de CD met Nederlandse orgelmuziek, die de schooldirecteur haar gaf, heeft zij direct nadat hij verdween, door midden geknakt.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
3 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 52Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)