Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Hulk in Hulst

Het is voor Dr. David Banner niet gemakkelijk om de journalist Jack McGee te ontlopen, want die weet hem steeds weer op te speuren, maar nu voelt David zich behoorlijk onbespied, daar hij in het Zeeuwse Hulst is neergestreken. Deze oude, overzichtelijke vestingstad is precies wat hij nodig heeft om wat tot rust te komen. Zijn kamer in Hotel Hulst bevalt hem prima en zolang hij maar niet in de Hulk verandert, hoeft hij niet meer te vluchten. Overdag zit hij het liefste op de terrassen van de cafés 't Gulden Hoofd, 't Anker of Het Raedthuis, die naast elkaar liggen, wat het opschuiven vergemakkelijkt. Daar ontmoette hij laatst de priester van de Sint-Willibrordesbasiliek, die hem in vertrouwen nam over een zeer hekelige kwestie. Priester Triest Jobse wist hem te vertellen, dat er steeds meer misdaden in Hulst worden gepleegd en dat hij iemand van de misdaadbende in zijn biechtstoel heeft gehad. Na enkele glazen Westmalle wilde Triest zijn biechtgeheim wel schenden, mits David eens op onderzoek wilde gaan. 'Zie ik er dan uit als een privé-detective?', had David gereageerd en daar had Triest inderdaad ja op geknikt. 'Indien u deze dievenbende kunt oprollen', zei Triest nog, 'dan schenk ik u het mooiste schilderij uit de basiliek!'. David moest vreselijk lachen, want wie gelooft nu toch een dronken priester, maar hij nam het aanbod wel aan. 'En als het jou niet lukt, dan krijg ik een krat Westmalle van jou!', zei Triest op de valreep, 'die Betty, kerel, dat is een oergoed wijf, een vrouw naar Gods hart, die wordt er gewoon ingeluisd, dat arme ding!'. David had minzaam geknikt en hij vond die Triest maar een malle priester, maar geen slechte kerel. Hij heeft diezelfde nacht nog plannen gemaakt over hoe hij bij die geheime boeven kan infiltreren. Triest heeft hem vertelt, dat de bewuste biechtelinge Betty van Rossem is en dat zij op de Grote Markt 11 woont. Die informatie is natuurlijk zijn uitgangspunt.

Het is zaterdagavond en David houdt de nogal gesloten stadsvilla van Betty nog steeds nauwkeurig in de gaten, zonder zelf gezien te worden. Het is hem opgevallen, dat er veel mannen in en uit lopen, die er ongeveer een uur blijven. Soms ziet hij Betty, want hij neemt aan dat zij dat is, even voor een boodschap de voordeur uitgaan, maar als zij weg is, blijven de mannen gewoon komen. David ontdekt, dat er meerdere vrouwen aan de achterkant van het huis in en uit lopen. Een met struiken overwoekerde dienstingang. 'Betty mag dan lid van een misdaadorganisatie zijn', denkt David, 'zij runt ook een illegaal bordeel in hartje Hulst!'. Zodra hij Betty weer naar binnen ziet glippen, gaat ook hij naar binnen en vraagt hij speciaal naar Betty. De andere prostituees proberen hem nog af te leiden, maar hij staat erop om door de hoerenmadame verwend te worden. Terwijl hij achter de sexy op en neer gaande billen van Betty aanloopt, vergeet hij bijna waarom hij daar is. In haar verwenkamer staat het vol met heiligenbeelden en klinkt er religieuze koormuziek. Nadat Betty even in een zijkamertje is verdwenen, komt zij als non verkleed en met een brandend wierookvat terug. Haar telefoon gaat. 'Je moet nu komen!', schreeuwt iemand. David kijkt verbaasd naar haar. 'Ik kan nu niet, ik heb een klant!', antwoordt Betty bits. 'Godver, teef, er zijn belangrijker zaken aan de orde!', wordt er geschreeuwd. 'Na deze klant ben jij de eerste!', schreeuwt zij terug en zij drukt hem weg. 'Problemen?', vraagt David. 'Nou, nee, niet echt, ik heb hem in mijn zak zitten, don't you worry!', zegt Betty, die opeens heel resoluut haar habijt omhoog tilt. Bij het zien van zoveel natuurschoon vergeet David inderdaad zijn opdracht en duikt hij met zijn benevelde snufferd in haar weelderige, geparfumeerde haardos. Na zijn hondse likwerk stoot Betty hem even speels van zich af en toont zij hem een geraffineerde striptease, gevolgd door een uiterst professionele blowjob. Op twee tegen elkaar aangeschoven koorbanken bedrijven zij de liefde, zo wild als het maar kan. Daarna gaan zij in standje 69 liggen en kussen zij teder elkanders geslachtsdelen. David geeft haar 500 euro en hij verlaat het pand. Wanneer Betty even later ook het pand verlaat, volgt hij haar op een onmerkbare afstand. Hij ziet dat zij het Refugiehuis 'Baudeloo' op Baudeloo 20 ingaat, wat hem verbaast, want dat is tegenwoordig de Zeeuwse muziekschool, die op zaterdagavond gesloten is. Via een raam aan de achterkant weet hij in het gebouw te komen. De kamer is donker, evenals de gang. Hij hoort stemmen uit de kelder komen. Hij nadert zo dichtbij mogelijk.

De hoofdboef Pieter van Male schreeuwt nog steeds en doet alsof heel Hulst van hem is. Hij schreeuwt: 'Wij kunnen dit onderduikadres niet lang meer gebruiken, want het begint in de gaten te lopen en te lang op één plek blijven is onverstandig. Na onze succesvolle inbraken bij juwelier Marlis Giebels en Goudsmederij Kirsten Noens is vannacht Van Deijk juweliers aan de Gentsestraat 20 aan de beurt! Zorg dat alle wapens worden meegenomen, want die worden na deze klus op een andere plek verstopt, een plek, die ik jullie na deze laatste klus in Hulst bekend zal maken. Betty kent de code van de kluis en zij zal jullie leiden. Mannen, aan de slag en wij ontmoeten elkaar op de afgesproken plek, bij onze vriend de vos Reynaerde bij de Gentsepoort. David weet genoeg en hij gaat snel naar buiten en richting Van Deijk juweliers. De adrenaline kolkt in zijn lichaam. Nu is het wachten op de voltallige dievenbende, minus Pieter van Male, die in zijn zwarte BMW bij de Gentsepoort zit te wachten. Zodra David de bendeleden de winkel in ziet gaan, begint het effect van de gammastraling op zijn lichaam weer zichtbaar te worden. Hij krijgt gigantische spieren en hij knapt uit zijn kleren, terwijl zijn huid gifgroen wordt. De onderdrukte woede van het door zijn vader mishandeld zijn en het op school gepest zijn, komt ineens helemaal naar boven. Als onverwoestbaar monster stormt hij de winkel in en weet hij de dieven knock-out te slaan, waarna hij hen in de kluis duwt en de dikke deur op slot draait. De Hulk vindt dat blijkbaar nog niet genoeg, want hij stampt de kluis helemaal in elkaar. Betty valt flauw en de Hulk legt haar liefdevol achter een boom, terwijl hij daarna naar de BMW rent, die hij helemaal plat stampt, inclusief Pieter. De inmiddels gealarmeerde politie krijgt de boevenbende op het presenteerblaadje aangereikt. Terwijl de Hulk weer David is geworden, maakt hij Betty wakker en brengt hij haar naar huis. Zij belooft haar illegale bordeel legaal te maken en nooit meer op het dievenpad te gaan. Pieter is ook zo plat als een dubbeltje en net als zijn bendeleden heeft hij de woede van de Hulk niet overleefd. Behalve David en de priester Triest weet niemand dat Betty lid van de dievenbende is geweest en dat houden ze zo. Betty verdient haar geld voortaan alleen nog op een eerlijke manier en zij zit iedere zaterdagavond vooraan tijdens de mis in de Sint-Willibrordusbasiliek. Tot zijn grote verbazing heeft Triest David inderdaad 'De barmhartige Samaritaan' van Jan Baptist Lodewijk Maes cadeau gedaan, wat David vriendelijk heeft afgewezen, want hij kon het zo gauw niet ergens ophangen. David is inmiddels allang weer naar een andere stad gegaan, zeker toen ene Jack McGee in Hotel Hulst kwam informeren.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
5 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 41Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)