Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

(Een) doodgewoon achtergelaten tweewieler(s)

Het verbaast me nog altijd dat er ineens geen fietsen meer vermist worden, of zie ik dat verkeerd? Want wat is het geval, wel: we wonen tegenover een school waar voortgezet onderwijs wordt gegeven. Dat plein is natuurlijk zowel in weekeinden als vakanties met een groot hek afgesloten! Logisch natuurlijk, alles om ervoor te zorgen dat de ramen heel blijven en het plein netjes.

Op datzelfde plein is vanzelfsprekend een grote ruimte apart gehouden voor de talloze fietsen waarop de scholieren naar school komen. Of ze echter op dat vervoermiddel ook naar huis gaan, waag ik te betwijfelen - een aantal daargelaten - want er staan gedurende de vakantie tientallen tweewielers gestald op het schoolplein!

Dat is toch raar? Of zie ik dat nou weer helemaal fout, kan natuurlijk ook! Een fiets heb je thuis toch ook nodig? Maar in dit geval blijkbaar niet en dan gaat dit nog over achter een hek opgesloten tweewielers, maar het kan nog maffer, oh ja!

Vorige week stond er ineens aan de overkant midden op de rijweg een fiets. Ook al niets mis mee, maar wel als ie op de weg staat waar ook auto’s rijden. De ene na de andere auto moet een slinger maken om het ding te ontwijken.

Dan komt er een voetganger aan en probeert of ie het ding mee kan nemen. Nou niet dus, want hij staat op slot.
Leuk geprobeerd maar jammer, de man loopt om zich heen kijkend door. Volgende actie: twee kinderen rijden (op hun eigen fiets) langs, zien de fiets, geven hem een trap en de fiets ligt geveld, maar nu midden op de rijbaan en je snapt het al: auto’s moeten slingeren om er voorbij te komen.

Een dag later komt er een oudere man langs die zijn hond uitlaat, ziet de fiets liggen, pakt hem op en zet ‘m op de stoep! Briljant!
Op diezelfde avond lopen er twee kerels: die proberen of de fiets rijdt, tja niet dus en kwakken hem weer - jazeker, op de rijbaan.

Dan komt er een wagen van Handhaving, ik zeg “komt” want het is dus Komen, Zien en Wegrijden?
Een dag later verschijnt er een politiewagen, nee, niet voor de fiets, gewoon een controlerondje, de agenten zien de fiets en weer: komen - zien - verdwijnen!
Intussen is de fiets een meter of 15 verplaatst, niemand weet van wie ie is, niemand weet wat ermee te doen en niemand denkt: verroest, waar is mijn fiets?

Net als bij de fietsen op het schoolplein vraag ik me serieus af: doet het er niet toe, maakt het niet uit, dat ding mis je toch? Wij hadden slechts één fiets, deden er alles mee en hadden ons geen raad geweten als ie verdwenen was. Maar ja, dat was toen en blijkbaar is dat een regel die niet meer vanzelfsprekend is! Wel ben ik benieuwd wie hier uiteindelijk die heel mooie - op slot staande fiets - tot de zijne mag noemen.

Schrijver: An Terlouw, 9 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: verkeer

3.2 met 8 stemmen 416Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
11 augustus 2022
Hallo Catrinus, ik denk dat je gelijk hebt! Bizar blijft het en het is niet alleen nu, ieder jaar blijven er fietsen staan! Nog los van die ene fiets waar geen mens wat mee wil - of moet blijkbaar! Dank voor je reactie.
Naam:
catrinus
Datum:
11 augustus 2022
beste An, voor wat die fietsen op het schoolplein betreft vermoed ik dat de kinderen thuis vertellen dat hij gestolen is. Aangifte hiervan heeft geen zin, want de politie onderneemt toch niets. Natuurlijk hopen die kids thuis dat pa en ma nu een nieuwe elektrische fiets voor hun kopen - dan hoor je er weer 'bij'. Overschat ik nu hun geniepigheid of doorzie ik hun slimmigheid?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)