Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De muis in een camouflagepak

Sorry voor de dierenliefhebbers maar er zijn echt uitzonderingen en die bevestigen nog altijd de regel en dus: ziet ze iets naar binnen komen, roets- weg, jazeker, zo snel ging het, zelfs zo snel dat ze nog even dacht: ik zag het verkeerd? Maar ze zag het goed, bleek later en zo zat ze opgezadeld met: een muis! Jawel een heel grote want vergis je niet, muizen lijken klein maar zijn vreselijk groot eerlijk waar! Zo groot dat ze je gezichtsveld helemaal innemen zeg maar en dat is dan dus best héél erg groot.

Afijn, die ongenode grote gast was dus binnen en weet je, die monsters zijn kanjers in het verstoppen, want volgens mij nemen ze een soort camouflagekleur aan, zodat ze niet meteen opvallen maar dus wel in je huis en je domein zitten, echt wel! En ze gaat op zoek, op jacht naar iets in een camouflagepak als het ware, het gehele huis gaat ondersteboven, bovenste- onder, van voor naar achter- van niks naar rechts, niets wordt overgeslagen, want het kwalijke monster is dus echt niet te vinden!?

Als de inhoud van de woonkamer in de keuken staat - en andersom, als daarna alles weer teruggaat en ze het snert beest nog steeds niet gespot heeft, neemt ze aan dat ie gevlucht is. Nou zou iemand die gezien had hoe ze tekeer ging, vanzelf de biezen al pakken maar dit sujet was een kampioen in het camoufleren dus dat was nog wel een dingetje….

Na drie uur tobben, zweten, zwoegen, zoeken en soppen, kloppen en slaan, staan alle meubels weer waar ze horen, is er geen viervoeter meer te zien, ook geen camouflagepak, dat hopen we tenminste. Ze trekt een sprintje naar de winkel om een apparaatje te kopen dat ‘stroom schijnt af te geven’ en ik vraag nog: moet je dat op de drempel leggen? Ik zie het voor me dat mensen, als ze op de dorpel staan, een optater krijgen maar dat is niet het geval, neen, men steke de stekker in het stopcontact en het geeft een geluidje af waar monsters in camouflagepakken niet tegen kunnen!
Gelukkig maar, weer een loeigroot probleem getackeld!

Schrijver: An Terlouw, 29 augustus 2022


Geplaatst in de categorie: dieren

2.8 met 12 stemmen 154Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)