Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het wordt een duur ding om dood te gaan

Natuurlijk konden we erop wachten jawel: een eventuele crematie gaat je geld kosten, dat dit het geval is weten we al een poosje natuurlijk maar ja, gas is duur en dus, wordt een zetje in de oven ook duur! Nou was de cake ook al duurder, omdat die oven natuurlijk niet voor niks brandt, de koffie steeg ruiterlijk mee in de prijs, want tja, als het plakkie omhoog gaat, gaat het bakkie ook de hoogte in vanzelf.

En terwijl er op tv de uitvaart van die hele lieve Queen Elisabeth te zien is, komt in ons land op het nieuws dat: een crematie duurder wordt. Dat is nou toch ook wel een dingetje hoor, nog los van het feit dat je nu- veel hoger verzekerd moet zijn dan een fors aantal jaren geleden, moet ook dat de hoogte in.

Twee simpele tussendoortjes qua boodschappen leerden me afgelopen week al, dat flessen siroop een euro omhoog gegaan waren, net als de pakken Brinta, maar ja dat wisten we al hè, grondstoffen zijn de hoogte in gegaan en dus ook de siroop en de pap, is niet anders.

Alléén dat je nou de laatste behandeling geld mee moet brengen om in de oven tot as- en as alleen te worden verbrand, is iets waar ik even niet bij stil gestaan heb! Wel sprak ik al ruim van tevoren af dat koffie en cake niet nodig zijn op mijn afscheid want als mensen koffie willen, moeten ze dat komen halen als ik er nog ben en niet als ik de oven inga. Maar als nu blijkt dat er nog meer geld bij moet om de oven in te gaan, dan wordt het toch wel een duur grapje.

Het is wat, siroop omhoog, pap duurder, de ovenprijs de lucht in, eigenlijk zou je kunnen stellen dat we het ons niet eens kunnen permitteren om dood te gaan!?

Schrijver: An Terlouw, 13 september 2022


Geplaatst in de categorie: overlijden

3.7 met 9 stemmen 234Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)