Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Stroom besparen? Vroeg naar bed!

We zijn niet “piep” meer in huize T, sterker nog - we zitten in de herfst van het leven als het ware en hebben beiden al heel wat meegemaakt, op alle fronten zeg maar. Nu we in de respectabele AOW leeftijd zitten, is dat best een mooie regelmatigheid die zelden afwijkt en als je dan ook - zoals wij - geen hoge verwachtingen meer hebt, vakanties uit den boze zijn, is het een kwestie van- goed opletten, dan kom je er wel.

Zeker in deze tijd waarin niets zeker is, bedoel ik dan en raak daarmee de kern van de zaak want: we krijgen straks te maken met een soort van energie plafond, met één voordeel. Je hoeft het niet te witten? Wel moet je opletten wat gebruik van je Kwh betreft en daar zijn we kampioen in geworden! We maken gebruik van de zogenaamde ‘goedkope stroom’, zetten eventuele apparaten pas aan als de meter is over gesprongen en geloof me: dat scheelt.

Het gaat niet om torenhoge bedragen, maar eerlijk is eerlijk, elke € 10 die we erop verbruiken is in de dure tijd, anderhalf keer zoveel en dus…, als het zonnetje schijnt gaat de was naar buiten. Maar ja, we gaan richting de herfst en dus staat nu soms de droger aan of hangt het droogrek gemoedelijk in huis! Moet kunnen. Terugkomend op het plafond dat Den Haag in gaat stellen zeg ik tegen meneer T: weet je wat ze daar nou wel mee bereiken?

Hij kijkt me verbaasd aan en ik zeg: we gaan gewoon met de kippen op stok joh, verwarming uit, lichten uit en warm worden we wel in bed? Heeft bij ons geen impact maar als de mensen jonger zijn, kun je - net als in de coronatijd wachten - op een babyboom!
Wat je al niet doen kunt om stroom te besparen hè? En dat allemaal omdat er mensen zijn die dit soort bepalingen uit een toverdoosje halen? Slaap lekker…

Schrijver: An Terlouw, 19 september 2022


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 2 stemmen 147Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)