Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ik ben er klaar mee!

Nog niet eerder was vertrouwen in de regering van ons mooie land, zo laag, maar zeg nou zelf- is dat raar? Nee toch zeker, ze halen de gekste dingen uit geven ons inwoners niet eens kans om een reactie te geven. Geven mensen, die het water aan de lippen staat, geen kans op een beetje redelijk leven en dan denken dat je populair bent? Nou dat is dus zeker niet het geval. Mensen lopen tegen dichte deuren aan, nemen wanhoopsdaden als laatste redmiddel om maar uit de ellende te zijn en intussen spelen ze in Den Haag: wie het spannendste hoedje draagt!

Bah!

We keken altijd naar de uitzending op tv, we deden mee en waren - jawel we wáren Koningsgezind, dat is over en uit! Niet alleen voor het Koningshuis, niet alleen voor de bewoners ervan, neen, de verschillen tussen toen en nu, zijn te enorm geworden. Het inkomen van de mensen staat in geen verhouding tot wat er voor gedaan wordt? Tja, alle waarde naar zijn geld toch? En die waardebepaling slaat de andere kant op wat een weegschaal betreft. Dan de mensen die “in de regering“ zetelen, zitten, hangen, bepalen, halen geld binnen en waarvoor?

Het vertrouwen in de regering is ver onder het cijfer 5, dat is nog hoog ingeschat, mijns inziens. Mijn vertrouwen is dermate omlaag dat er niet gekeken wordt naar wat men er te zeggen heeft, nog minder naar: hoeveel geld er weer in omgaat vandaag. Ik ben er klaar mee! Met mij vele anderen maar die laten het aan mijn persoontje over het te verwoorden. Ik trap niet op tenen die alles vandaag heerlijk en geweldig vinden, maar ík ben er klaar mee!

Schrijver: An Terlouw, 20 september 2022


Geplaatst in de categorie: politiek

2.0 met 2 stemmen 150Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
22 september 2022
Dank voor je reactie Richard en inhakend op je bericht- de toestroom van vluchtelingen is net zo dramatisch als de afwikkeling van de schades die in Groningen nog steeds lopende zijn, evenals de mensen die gedupeerd zijn vanwege de zorgtoeslagen affaire? Er is domweg voor geen enkel onderwerp een goede oplossing voorhanden, dat wil ik ermee zeggen!
Naam:
Richard Bahl
Datum:
21 september 2022
Het platform van het televisieprogramma Kassa met de actie 'Ik red het niet' is uiteraard vele malen groter dan de paar lezers van het stukje van An. Ook al schrijft zij begaan te zijn 'met die mensen'. En alles 'goed georganiseerd voor vluchtelingen' is over het algemeen niet waar. Zie de talloze stroom berichten in de media over chaos in opvangplekken. Dat is bijna niemand ontgaan.
Naam:
An Terlouw
Datum:
20 september 2022
Dag A, dank voor je reactie en om bij het laatste argument te beginnen, IK hoef niet met een alternatief te komen, daar zitten mensen voor in Den Haag, waarvan dit soort acties worden verwacht? Of zie ik dat ook verkeerd? Reden dat ik dit stukje schreef is domweg: omdat mensen dusdanig het water aan de lippen staat dat ze tot wanhoop gedreven worden! Reden dat ik dit schreef is omdat die mensen geen platform hebben, hun ellende te uiten! Reden dat ik dit neer zet is: omdat ik met die mensen begaan ben! Nederland is een veilig land of moet ik zeggen: was een veilig land, immers hebben ze mensen met de grootste mond alles eerder voor elkaar dan de mensen die lijden in stilte. En alles goed georganiseerd voor vluchtelingen, heel mooi maar waarom schrijf je niet: dat alles voor de niet- vluchtelingen goed voor elkaar is? Dat mis ik in je epiloog namelijk en om die groep gaat het dus! Ik ben niet verbitterd, zeer zeker niet, ik ben pisnijdig, dat s even iets anders denk ik
Naam:
A. Steios
Datum:
20 september 2022
Dag An,

Ik lees een hoge mate van teleurstelling, frustratie en verbittering. Dat kan natuurlijk, maar het lijkt eerder te komen door persoonlijke omstandigheden dan door de feiten.
Waar vind je een land dat zo veilig is, waar er vrijheid is, waar heel veel zaken (te) goed georganiseerd zijn, waar we vluchtelingen opvangen, waar vaccinaties gratis zijn, waar er onderwijs is voor allen, waar je niet gediscrimineerd mag worden voor je sekse, geloof, huidskleur etc. En waar de liberaal-christelijke regering fouten uit het verleden toegeeft en probeert te herstellen én heel veel geld uittrekt om de financieel zwakkeren te steunen (ik hoorde iets van 18 miljard!).
Het Koningshuis staat hier buiten: het is een symbool, waaraan je je kunt hechten of niet. Maar niet om politieke redenen, ben ik geneigd te denken.
Wat me vooral opvalt: je komt met geen enkel redelijk alternatief. Jammer.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)