Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De gevonden portemonnee

Rijdend op het fietspad vinden we een portemonnee, man pakt hem op, steekt ‘m in z’n zak en we gaan boodschappen doen, heel gewoon toch? Als we weer thuis zijn zeg ik: oh waar heb je dat ding gelaten, dan kijk ik even of we gegevens kunnen vinden? Zo gezegd zo gedaan. Er zitten nogal wat pasjes in, contant geld, een muntje voor de kar van die winkel, die op de kleintjes let en een rijbewijs.

Wijs worden van die naam doe ik niet en dus ga ik social media maar eens door, geen respons. Oh ik weet dat het politiebureau een optie is maar dit is veel handiger en dus gaat er een appje naar mijn kind, hoe vind je iemand? Naar wie ben je op zoek? Ik besluit te bellen en ze zegt: mam, maak €0.01 over en vermeld je nummer! Intussen zit ook zij (jonger hè) meteen te kijken en zegt: hij heeft Insta, ik stuur hem een berichtje!

Meteen wordt er geantwoord en kind vraagt: mam, bijzonderheden van de portemonnee? Ik zeg, vraag hem welke kleur ie heeft? Goed geantwoord en er komt vlekkeloos achteraan wat er verder nog inzit! Ze geeft hem mijn mobiele nummer en vrijwel meteen belt er een heel opgeluchte jongeman, die binnen vijf minuten hier is met een grote plak chocolade! Hij was drie keer terug gereden maar niets gevonden… Tja wij dus wel en ik beken eerlijk dat- als er nou iets had gelegen met heel veel geld……dan weet ik niet wat ik gedaan had…

Schrijver: An Terlouw, 20 september 2022


Geplaatst in de categorie: moraal

5.0 met 2 stemmen 552Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)