Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De verkeerde bak!

Er is een ongeschreven wet in huis, zo eentje waarvan je denkt: goed bezig. Maar soms komen goed bedoelde acties niet zo goed over als ze bedoeld zijn, want: wanneer er een vuilnisbak/ of zak vol is, wordt die doorgaans omgeruild voor een lege en de volle gaat dan naar: precies de container. Dat gebeurt doorgaans door degene die het eerst naar buiten gaat, dat is vast bij iedereen zo…

Als ik naar ons huishouden kijk, dan komt het voor dat er diverse zaken liggen die allemaal een andere bestemming hebben zoals: glas in de glasbak, vuil in de container, papier in de - juist, papierbak en batterijen in mijn jaszak.

Huh? Jawel, die gaan in mijn jaszak, want zodra we naar de winkels gaan, staat daar een mooie speciale batterijen-bak en daar kom ik langs en daar gooi ik mijn zakken leeg. Simpeler kan niet toch? Het komt ook voor dat zaken apart liggen, bestemd voor de kledingbak of de kringloopwinkel, daar waren we ook en vanzelf ook de kleding bestemd voor het Leger?

Dat komt bij meer mensen voor en ook bij Peter, die driftig spaart, het nog beter doet dan wij. Op zijn weg naar buiten ziet hij een paar zakken liggen. Peter denkt: die neem ik wel mee. Heel lief van hem natuurlijk! Hij rijdt langs de winkels en stopt bij de bak van het Leger. Hij dumpt beide zakken, omdat ze aanvoelden als zijnde oude kleding die nog goed bruikbaar was.

Peter gaat naar zijn werk en is amper een uur bezig als zijn mobiel gaat: een appje. Heb jij die zakken zien liggen Peet? Antwoord: ja hoor, heb ik al weggebracht ook….Het is even stil. Dan een appje: waarheen? Appje terug: naar de bak van het Leger….Het blijft weer even stil, dan een soort van noodkreet: daar zat een spiksplinternieuw setje in! Peter krijgt het benauwd, schrijft ‘sorry, wist ik niet!'

Als hij me het verhaal vertelt zeg ik: heb je niet even gebeld? Dat zou ik gedaan hebben, zowel naar het Leger als naar huis? Nou het Leger wel, maar de bakken waren al geleegd, zeiden ze. Naar huis heb ik niet gebeld…oh gompie, dat zou ik dan wel gedaan hebben, maar wel heel bijzonder dat die bakken zo snel geleegd zijn! Ik denk dat we onze kleding volgende keer wel naar een andere instelling doen, want een beetje medewerking had lief geweest?

Peter had niet zo’n goeie dag en ik zei tegen hem: een goed plan is om voortaan stickertjes op de zakken te plakken en misschien eerst te vragen of iets weg moet! Hij kijkt me grijnzend aan en zegt: dat lijkt me wel ja! Hoe een goed bedoelde actie helemaal verkeerd kan gaan…

Schrijver: An Terlouw, 3 december 2022


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.4 met 12 stemmen 228Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
11 december 2022
Email:
hmessielive.nl
Met de steeds ingewikkeldere werkingen van deze tijd, zullen goed bedoelde handelingen ook wel steeds meer verkeerd kunnen uitpakken, zoals jouw verhaal aanwijst, An.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)