Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Op ‘t verkeerde been!

Van oorsprong hou ik niet zo van verrassingen, behalve als de belastingdienst zegt- dat we geld terug krijgen natuurlijk of: dat we tot afgelopen november ook een leuk bedrag terug kregen van Eneco, ook altijd leuk! Vanzelfsprekend hebben we dat dan zelf betaald maar om niet te hoeven bijbetalen is altijd fijn en een mooi bedrag terug is zo mogelijk: nog prettiger…

Ik beken eerlijk geen bal te snappen van het zogenaamde prijsplafond, heb er op zitten turen, geprobeerd om gegevens in mijn oude brein op te slaan, maar ik snap er dus geen hout van, dus stopte ik met de pogingen het te proberen te snappen, logisch toch?

Elke maand krijg ik een mail met daarin het verbruikte stroom gebeuren, wel slim want er waren toch acties die nog beter konden en dat aantal van 2900 Kwh dat gaat er dan wel in, dus proberen om in de buurt te blijven dat loont.

Wat er dus helemaal niet in past is: dat men me een afschrift stuurt met daarin een verbruik wat redelijk stabiel is maar dat we qua bedrag ineens naar €210 per maand gingen. Dus slim als ik ben ( een beetje dan toch wel) is: het termijnbedrag verhogen, want tegenvallende reacties zijn niet goed voor mijn humeur en bankrekening.

Alles gaat prima, ik ontvang een mail dat het bedrag gewijzigd is. Heel goed, dat scheelt een heel stuk schrikken, toch?
We springen twee weken verder en er komt post, een brief van Eneco, dat ze mijn termijnbedrag hebben verlaagd want: er zou teveel betaald worden?

Huh?

Opnieuw klim in de app in, termijnbedrag aanpassen…dan verschijnt er in beeld: uw bedrag is te hoog, gelieve het aan te passen. De woorden prijsplafond en besparen komen zo zoetjesaan mijn keel uit en ik pas het bedrag aan!

Opnieuw een antwoord: te hoog, nou sorry hoor maar dit lijkt de belastingdienst wel, leuker en makkelijker kunnen ze het dus niet maken!
We waren voorbereid op een hoge afrekening en oké, die komt eind van het jaar pas maar de eerlijkheid gebied me nu toch te zeggen dat: we er hier niks meer van snappen! En ga me niet ( proberen ) uit te leggen hoe het dan wel moet- en komt, want dat gaat er niet meer in. Het is niet lollig meer om zoveel tegenstrijdige berichten te ontvangen, niemand die het nog snapt en zo: sta ik op het verkeerde been!

... Het plafond wat zo zoetjesaan omlaag komt… ...

Schrijver: An Terlouw, 7 februari 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.6 met 7 stemmen 96Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
8 februari 2023
Email:
hmessielive.nl
Inderdaad An, wat de bedragen van het dagelijkse leven toch voor een schrik, verrassingen, aangenaam of onaangenaam kunnen zorgen. Ze schijnen ons gevoel, denken en doen te willen regeren, maar we blijven ze met enig denken toch de baas.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)