Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een Brutale Muis

Mijn vrouw wilde naar Hans Anders, even haar ogen laten controleren. Ik kon die dag niet, dus was een kennis bereid haar naar de betreffende zaak in een naburig dorp te rijden, want ze voelde zich niet helemaal fit. M’n vrouw heeft altijd een klein zakje chips bij zich voor als ze zich een beetje flauw voelt worden. Ze heeft dat in haar handtasje, waarin ook standaard haar autopapieren en dergelijke zitten, aan de kapstok hangen naast haar jas.

Na het testen maakte de opticien enkele notities op en toen hij klaar was overhandigde hij haar die informatie. Ze opende haar tasje en wilde, zich van geen kwaad bewust, het papier in het tasje stoppen.
Terwijl ze dit deed, sprong er een muis uit het tasje en zocht zijn weg bij ome Hans Anders.
Mijn vrouw schrok even, maar deed net of ze op het papier met de uitslagen keek, want ja hier een muis mee naar toe brengen is om je rot te schamen.

Ze liep naar de uitgang. Op dat moment zei de opticien tegen haar: ‘Beste mevrouw, ik weet niet of u het hebt gezien, maar ik heb het wel degelijk gezien, dat uw muis uit uw tasje m’n zaak is gaan verkennen. Ik verzoek u dringend met het diertje de zaak te verlaten.’
Mijn vrouw wist met een rood hoofd en grote moeite de man ervan te overtuigen, dat het niet een tamme muis was, maar een hondsbrutale die aan haar zakje chips had zitten vreten. Maar hoe die muis nou ooit in haar tasje is beland blijft voor altijd een raadsel.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 10 februari 2023


Geplaatst in de categorie: overig

4.0 met 3 stemmen 124Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
11 februari 2023
was het maar waar brillekijker
Naam:
brillekijker
Datum:
10 februari 2023
benijdenswaardig: zoveel fantasie

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)