Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Eindelijk een andere koers!

Oh wat staat ons land op zijn kop, wat zijn de gemoederen verhit en wat is het een zaligheid te weten dat vrouwen ook heel goed in staat zijn een scepter te zwaaien - wat zeg ik zwaaien? Nee, ik bedoel hanteren en gebruiken natuurlijk, hoe geweldig is het te weten dat: Caroline eindelijk haar beste been voorzette en het gehaald heeft met haar club!

Hoe mooi is het te weten dat je - wanneer je naar een regering kijkt - niet meer hoeft te denken: het zal wel, het wordt toch niks want zeg nou zelf: we gingen als brave aangelijnde hondjes stemmen alleen beken ik heel eerlijk, dat ik - als ik geen keus kon maken - gewoon de allerlaatste persoon op de lijst aankleurde en ik mag een boon zijn als ik nog weet wie dat was.

Stem verloren laten gaan is geen optie dacht ik dan, dus toch iemand blij gemaakt… maar nu, met al die maatpakken, glimlachende, niks zeggende gezichten in het achterhoofd is heel het land ondersteboven komen te hangen. Terecht, jazeker wel want eerlijk is eerlijk, ze is een Pim in het vrouwelijke, een samensmelting van Pim, Geert en Caroline, Best-Beter-Briljant, dat zijn de drie B’s.

Iemand die natuurlijk nog niet meteen minister is, maar ja, wat niet is kan komen, iemand die haar genoeg heeft om het ook op haar tanden te hebben, geen katje om zonder handschoenen aan te pakken ook…
En zo is men bezig om de vlaggen weer gewoon te hangen zoals het hoort, zo roert het in Den Haag als de beste want: ze heeft gewonnen en jazeker: ook ik heb op haar gestemd, domweg omdat we hoop hadden, die hoop was al bij heel veel mensen vervlogen dat is zeker. Natuurlijk moet ze het waarmaken, natuurlijk moet ze bij de les blijven maar we weten allemaal dat ze zich niet meer weg laat duwen en dat mag ook niet! Veel stoel-zitters worden kruk-zitters, gelukkig en ze zal aan de bak moeten maar ze kan het - ze wil het en ze doet het!

Geloof dat maar. Het enige treurige is dat ook zij al een soort van bedreigd wordt, maar het meest treurige is dat die krukzitters in Den Haag bar slecht tegen hun verdiende verlies kunnen! Je kunt niet meer om Caroline heen en ik vraag me af; wil je dat ook nog? Laat in vredesnaam een frisse, anders denkende wind waaien door die heel walgelijke politiek waar slechts één belangrijk was, voor dat bbb won: eigen-ik en we kijken wel…

... BBB de grootste! ...

Schrijver: An Terlouw, 17 maart 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

1.7 met 3 stemmen 195Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
21 maart 2023
Han, dank voor je fijne reactie en inderdaad ik schrijf wat ik vind en ze heeft het voorlopig voor elkaar! Nu duimen…
Naam:
Han Messie
Datum:
19 maart 2023
Email:
hmessielive.nl
An, je weet vrouwen maar voortreffelijk op hun waarde te schatten. Ja, dat doe je bezonnen, naar mijn mening, zonder zelf een heethoofdige feministe te zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)