Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het vermaledijde vermiste uur!

Beste Brave Burger, dat ben ik want jawel, ook ik heb gestemd op BBB, prima plannetje om er mede voor te zorgen dat de bezem, de dweil, sop-en stofdoek, compleet met emmer door de kamer worden gehaald met als mooi resultaat dat: er een nieuwe frisse wind doorgaat! We houden onze vingers gekruist, natuurlijk maar voorlopig zijn we allemaal heel erg blij met de winst voor die dappere mondige dame, die BBB vertegenwoordigt.

Echter: ik heb een heel belangrijk punt dat misschien op korte termijn een agendapunt zou kunnen worden? Nee, zou móeten worden want weet je: ik heb toch wel zo’n hekel aan die zomer- en wintertijd-klok! Dat gedoe van die klokken verzetten, daar gaat het me niet eens om (behalve de man die er 300 heeft dan en de beiaardiers die de kerkklokken moeten doen dus) nee, het draait me om dat hele uur!

Dat uur dat in één nacht verdwenen is, dat je niet meer inhaalt, dat uur dat gejat, gestolen is, omdat er ooit een pientere gast vond dat het iets toevoegde aan: tja aan wat eigenlijk?

We hebben langer licht, de vogels zijn van slag, we hebben kortere nachten, de koeien denken dat de boer ook al van de leg is, het woord zomertijd slaat helemaal nergens op want het plenst de gehele dag al! Dus niks zon, niks zomer maar wel heel veel slecht gehumeurde mensen die een uur kwijt zijn.

En nou weet ik best dat er een paar mensen zijn die nergens last van hebben, maar ik heb dat dus wel! Met mij velen en zelfs nu blijkt dat ook mijn eegaatje (die eerst zei er geen moeite mee te hebben) op de bank ligt te zagen, omdat: hij het uur terug wil…trouwens ook hij stemde op BBB, is dus ook een Beste Brave Burger!

Dus voor ik Opsporing Verzocht in ga schakelen- op zoek te gaan naar dat verloren uur, zou het een strakke optie zijn om die zomer- en wintertijd qua verzetten klokken en humeur, nou eindelijk te stoppen! Daar hoef je geen oeverloze debatten over te voeren, gewoon een dreun met een hamer op een blokje en klaar is…nee, niet Kees, maar Caroline!

Schrijver: An Terlouw, 26 maart 2023


Geplaatst in de categorie: tijd

2.7 met 20 stemmen 304Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
28 maart 2023
Han, dat uur en die klok, gewoon afblijven en de wereld zo laten! Het maakt me niet uit welke tijd ze willen hanteren, als het schuiven maar stopt…dank je wel voor je reactie…
Naam:
Han Messie
Datum:
27 maart 2023
Email:
hmessielive.nl
Tja, die zomertijd... Niet wat overdreven? Voor mijn part is de wintertijd maar weer de tijd van het hele jaar. Dat zullen vast wel meer mensen willen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)