Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Wie zijn wij?

Een fantastische opmerking van Floortje, die met veel verve een enorme trip over de wereld maakte, bracht me aan het denken want ze zei, uit de grond van haar hart: niet alleen helpen we de aarde naar zijn grootje maar ook zijn wij de personen die de dieren als het ware uitroeien en daar dacht ik aan, toen het item allang was afgelopen…

Ze heeft een punt, een heel groot punt want kijk naar wat er allemaal gebeurde met dieren die inmiddels op de lijst staan van beschermde soorten omdat ze zo bedreigd worden dat uitsterven een grote optie is…

Ooit waren de dinosauriërs de grootste dieren. Wat daar nou precies mee gebeurde weet ik niet, maar nooit heb ik iets gehoord over een dino die aan een ketting lag, in een kooi zat of in een groot dierenpark of dietentuin?

Alle dieren die erna kwamen (of er misschien ook al waren ) worden met grote regelmaat gevangen, sommigen worden afgemaakt door idioten omdat hun slagtanden geld opleveren, denk aan olifanten; leeuwen, apen en dat soort dieren worden gevangen en in kooien gestopt, ter vermaak van de mensen die ervoor een kaartje kopen en ze kunnen gaan bewonderen.

Natuurlijk wordt er voor die laatste goed gezorgd, dat weet ik best wel maar in feite is het wel zo dat dieren uit hun oorspronkelijke omgeving worden gehaald en neergezet worden daar, waar de “mens“ ze wil hebben!

Lees: de ‘mens ze wil hebben‘, maar wie is de mens dan, dat die bepalen kan waar de dieren terecht komen? Stel je voor dat het andersom zou zijn, dat het dier zou bepalen wat er met de mens zou gebeuren? Raar idee toch?

Om nog niet eens stil te staan bij het gebruik/misbruik van dieren die worden ingezet om karren te trekken en te werken als een malle, de ezels bijvoorbeeld?
Nog even een ideetje van die rare mensen die honden en katten fokken, op een totaal foute manier, een naam is er ook al voor: doorfokken! Je krijgt de meest vreemde dieren die van alles mankeren en vaak geen lang leven beschoren zijn, een enkeling daargelaten dan…

De mens, helpt de wereld naar zijn grootje (al is dat een rare opmerking maar een passende opmerking zou misschien wat grof zijn) en de enige die daarvoor verantwoordelijk is, is de mens zelf, net als de mens schuldig is aan het feit dat sommige diersoorten uitgeroeid zijn!

Het milieu daar heb ik het even niet over, wel over het feit dat er dingen gebeuren die domweg niet kunnen, niet mogen en dus: verboden zouden moeten worden! Met dank aan die ene ogen-opende opmerking van Floortje….

Schrijver: An Terlouw, 23 april 2023


Geplaatst in de categorie: dieren

3.2 met 4 stemmen 121Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
23 april 2023
Email:
hmessielive.nl
An, de mensen maken er misbruik van dat ze rentmeesters met verantwoording aan de Almachtige God en Diens Schepping zijn. De tegenwoordige mensen en vooral de mensen van het Westen zien zich als heer en meester over alles, als het ware het middelpunt van de Schepping.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)