Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De kroning van de Koning…

En zo is de koning gekroond, net als de koningin, het regende…een raar idee dat het lieve kleine vrouwtje er niet meer is en haar zoon zal nooit de termijn halen die zij op haar slofjes haalde…maar dat terzijde.

De pracht en praal, de meer dan honderd miljoen die uitgegeven zijn waren een tikje overbodig mag ik wel zeggen…want dat zeg ik en velen zijn het met me eens.
Maar ja, je hebt niks in te brengen als leek op dit gebied net als we hier niks te zeggen hebben over de uitgaven van ons Koningshuis, die er ook niet om liegen, want: wie zijn wij?

Charles werd gezalfd, Camilla ook trouwens en ook daar heb ik dan mijn eigen bedenkingen over maar weet je: die zijn van mij! Olie, overgevlogen uit Jeruzalem speciale olie van speciale olijven om achter een scherm gebruikt te worden….een intiem momentje dus…

Zoveel mensen in de kerk, die je haast geen kerk of kathedraal mocht noemen want het is een prachtig gebouw, dat zeker wel en al komt een kroning niet vaak voor, toch vind ik dat dit buiten proporties was. Een paar demonstranten werden opgepakt terwijl dat een recht is maar bang als men is voor commotie werd er met strakke hand geregeerd en ach dat snap ik wel!

Al die uniformen, al die agenten, al die beveiligers en al die ehhh, al die, tja wat eigenlijk niet? Ze zijn gekroond, Harry zat wat verder naar achteren, was in gedachten bij zijn jarige kind natuurlijk, William met zijn gezin volop in zicht, en wij zaten met een paar stukken voor de tv.

Engeland ontwaakte daags erna, met een gekroonde Koning en Koningin die in 1 dag 100 miljoen opmaakten…alleen weet ik nou niet of dat ponden zijn of euro’s?

... Het mag wat kosten, een kroning van… ...

Schrijver: An Terlouw, 10 mei 2023


Geplaatst in de categorie: koningshuis

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 372Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)