Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Duckwacht puzzel

Nee, ik ben geen fan van puzzels, sterker nog - als er eentje ligt heb ik de neiging om - als er niet snel genoeg iets te leggen valt, m’n hand over de tafel te halen en de stukjes op de grond te laten landen…. Het is sterker dan mezelf en de enige puzzel die ik ooit aanschafte was er eentje voor de kleintjes, met omhoog-lopend 2-4-8 en 12 stukjes.

Dat was nog haalbaar, voor de kinderen ook. Alles wat groter werd is niet aan mij besteed. Geduld heb ik meer dan zat, daar ligt het niet aan, maar 0mdat het overzicht kwijt raak is dit echt iets wat anderen beter en sneller kunnen dan ik en dat wil ik heel graag zo houden!

Het wordt een ander verhaal als blijkt dat er een heuse Donald Duck puzzel bij het Kruidvat in de aanbieding is voor een leuk prijsje ook nog. Met in het hoofd dat eega even ‘buiten dienst‘ is vanwege een niet bruikbare arm, zeg ik: goh, best leuk een Duckwacht puzzel, hij kijkt op en zegt, dat lijkt me wel wat!

Ik zeg, wil er best voor kijken maar maken wordt iets anders hoor en dat weet ie gelukkig, dus een grote grijns mijn kant op. En ik besluit na een aantal regendagen naar de winkel te gaan om het geval te kopen.

Een goeie gedachte, maar daar bleef het dan bij, want het ding is dus gewoon niet leverbaar - niet aangekomen en niet aan te schaffen bij het Kruidvat!
Als ik vraag in de winkel waar ze de puzzels hebben staan, zegt de dame: daar, in de hoek en ja, ik zie wel dozen staan maar ze zijn oranje!

Beter kijkend zie ik dat ze die kleur hebben omdat het om zogenaamde voetbalpuzzels gaat en omdat we dus al helemaal geen voetbal mensen zijn neem ik die al helemaal niet mee, ieder zijn meug toch? Nee, zeg ik tegen de dame in kwestie, ik bedoel die van de folder, de Duckwacht?

Sorry zegt ze - die is er niet, niet geweest ook. En kijk, dat is nou jammer, aan de ene kant omdat het me lukte om naar een puzzel te gaan kijken - en kopen, aan de andere kant omdat ze het weer voor elkaar hebben een leuke advertentie te laten zien maar wederom niet aan het aanbod te kunnen voldoen!

Een rondje door de vriendenkring leert me dat het ding nu dus gewoon nergens aan te schaffen is. En dat is jammer. Kijk, een man overboord dat is er niet, want die zit met een andere hobby aan tafel en misschien moest het wel zo zijn, is die Duckwacht er niet omdat ze aanvoelen dat ik geen puzzel-stukjes-mens ben, maar eerlijk is eerlijk ‘ik heb het geprobeerd hoor’!

... Kruidvat heeft een leuke aanbieding, blijft leuk vooral omdat ie nergens te koop is ...

Schrijver: An Terlouw, 10 mei 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.8 met 5 stemmen 151Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
16 mei 2023
Dank je wel Ineke
Naam:
Ineke Dijkhuis
Datum:
14 mei 2023
Leuk geschreven, An.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)