Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een naïeve vlinder op Tinder

Het is alweer tien jaar geleden, dat Hendrik van Boetzelaer de boerderij van zijn vader heeft overgenomen. Hij heeft al die jaren keihard gewerkt om het kleinschalige boerenbedrijf florissant op de rails te houden en dat is hem uitzonderlijk goed gelukt, maar de laatste tijd zit er opvallend veel de klad in en maken zijn oude ouders zich ontzettend veel zorgen om zijn tanende gesteltenis. Zijn boerderij op Opperduit 308 in Lekkerkerk is aan het verloederen en dat heeft volgens zijn oudere broer Kees alles te maken met zijn vereenzaamde positie en de noodzaak van het vinden van een geschikte vrouw voor hem. Hendrik's ouders zitten met de handen in hun haar en zij weten niet hoe zij de oude, volop arbeidzame Hendrik terug kunnen toveren. Gelukkig komt hun zoon Kees hen te hulp en weet hij een uitermate geschikte oplossing, die helemaal up-to-date en kansrijk is, althans, volgens zijn visie.

Na de zondagochtenddienst in de protestantse Johanneskerk gaat Kees samen met Hendrik naar Hendrik's boerderij om hem wegwijs te maken in de wondere wereld van de tegenwoordige tijd. Tijdens de koffie en een plak koek overhandigt Kees zijn broer een I-phone en legt hij uit hoe zo'n ingewikkelde telefoon werkt. Kees wil er eerst helemaal niets van weten en hij zegt: 'Da's aardig van je broer, maar ik heb al een vaste telefoon en dat ding werkt nog opperbest!'. 'Ja maar, luister eens, Hendrik, met deze telefoon kun je veel meer dingen doen en kun je zelfs foto's en films maken!', zegt Kees. 'En waar moet ik dan foto's en films van maken?' 'Nou, bijvoorbeeld van jouw koeien of van Floris, jouw Duitse dog!' 'Ga weg man, die zie ik toch elke dag, wat een onzin om daar afbeeldingen van te maken!' 'Die afbeeldingen kun je dan naar jouw vrienden en vriendinnen doorsturen! Dat vinden ze vast heel erg leuk!' 'Punt één: ik heb helemaal geen vriendinnen! en punt twee: het handjevol vrienden wat ik heb, zijn allemaal boeren, net als ik, en die hebben zelf ook allemaal koeien en honden om zich heen!' 'Okay dan, daar heb jij echt wel een punt, maar nu het volgende, Hendrik, ik weet dat het de laatste tijd wat minder met jou gaat en dat heeft volgens mij alles met jouw isolement als hardwerkende boer te maken en aangezien jij absoluut niet met 'Boer Zoekt Vrouw' wilt meedoen, heb ik een andere oplossing bedacht!' 'Nou, ik vind die Yvon Jaspers anders wel een lekker mokkeltje, goochemerd!' 'Natuurlijk, dat begrijp ik, maar die is al jarenlang bezet en om een duel met haar gevangenisbewaarder te voorkomen, heb ik een veel beter plan!' 'Nou hup dan, vooruit met de geit!' 'Ik heb op dit apparaat Tinder voor jou geïnstalleerd en daarmee kun jij met voor jou aantrekkelijke vrouwen in contact komen!' 'Maar weten die dan wel iets van mijn boerenbedrijf?' 'Dat kun je ze allemaal zelf vertellen en uitleggen, makkelijk zat!' 'En hoe werkt zoiets?' 'Nou kijk, je krijgt steeds een andere vrouw te zien en als je die leuk vindt, dan swipe je naar rechts en anders naar links!' 'En dan?' 'Nou, als zij jou ook leuk vindt, dan heb je een match en dan kun je elkaar gaan ontmoeten!' 'Zo makkelijk?' 'Leuk hé!' 'Een mirakels goede uitvinding, Kees, okay, ik wil dat wel eens proberen, al is het alleen al om te zien welke vrouwen allemaal aan die onzin meedoen!' 'Het is geen onzin Hendrik!' 'Nou, gekkigheid dan!' 'Ook niet, man, je kunt er echt daadwerkelijk een vrouw mee aan de haak slaan!' 'Is dat heus?' 'Komaan broer, uit welke eeuw kom jij?' 'Het is goed, Kees, ik ga er lekker mee aan de slag en wieweet ligt er binnenkort een lekker stuk bij me in de bedstede!' 'Of meerdere, Hendrik, want de mogelijkheden zijn eindeloos!' 'Nou, één vind ik anders wel meer dan genoeg!' 'Wat jij wil, maar ik ben allang blij dat je dit moderne spelletje wel wilt proberen!' 'Tuurlijk man, zo vastgeroest ben ik nou ook niet!' 'Goed geregeld dan en laat me weten wanneer je beet hebt!'.

In zijn spaarzame vrije tijd zit Hendrik al wekenlang op Tinder te pielen en liked hij de ene na de andere verleidelijke schoonheid. Hij raakt gigantisch opgewonden van al die potentiële minnaressen en zijn bloed stroomt weer als een waterval, waardoor hij zijn werk weer met ontzettend veel plezier doet en de boerderij weer vitaliteit uitstraalt. Hij ziet veel vrouwen, die er geen doekjes om winden en iemand toont zelfs een foto met haar hand in haar slip. Dat verwart Hendrik wel en maakt hem best wel wat argwanend, maar zijn verlangen naar een vrouw speciaal voor hem behoudt de boventoon. Tijdens het huisbezoek van dominee Hyacinthus Bloemberg heeft hij over zijn enthousiasme voor Tinder verteld. Dominee Hyacinthus waarschuwde hem wel voor al te oppervlakkige vrouwen met louter seksuele bedoelingen, maar hij heeft de dominee beloofd om voorzichtig te zijn en niet louter op al die bedrieglijke buitenkanten af te gaan. Vervolgens heeft hij samen met de dominee gebeden om een voorspoedige en serieuze uitslag van zijn zoektocht. 'Dominee begrijpt precies wat voor vrouw ik zoek!', zei hij later tegen Kees. Dat kan wel zo zijn, maar Hendrik is door al die halfblote en superuitdagende foto's van al die rondborstige vrouwen behoorlijk op hol geslagen en door het lint gegaan. Hij is blijven steken bij ene Gerdien Hooykaas, die een foto van zichzelf in het hooi heeft gemaakt, waarbij haar dikke borsten heel duidelijk te zien zijn. Haar subtiel-aantrekkelijke blik doet bij hem de das om. Die mengeling van ultieme kwetsbaarheid en gekmakende schoonheid heeft zijn hart gestolen en inmiddels heeft hij al een afspraak met haar geregeld. Zij kan ieder moment op bezoek komen en de spanning giert door zijn aderen. Bijna al die Tinder-vrouwen zijn aan de wijn, dus heeft hij alvast een doosje wijn in de kelder gezet. Kees is op de hoogte gebracht en hij duimt met hem mee.

Zodra Floris aanslaat en luid begint te blaffen, snelt Hendrik naar de voordeur en heet hij Gerdien hartelijk welkom in zijn geliefde boerderij. Na de koffie met appelgebak toont hij haar zijn koeien, die op de zolder staan, een oud gebruik in de Krimpenerwaard. Hij kan zijn ogen niet van haar imposante borsten afhouden en dat weet zij maar al te goed, want zij slingert ze opzichtig en losjes heen en weer. De twee punten, die heuveltjes in haar bloes vormen, hebben een magische aantrekkingskracht op hem. Nadat zij een laatste deel van zijn koeien, die rond de Johanneskerk grazen, naar de boerderijzolder brengen, besluiten zij een wandeling in Het Loetbos te maken. Eenmaal daar schiet Cupido beiden met zijn pijltjes in hun harten en vliegen zij al gauw als smoorverliefde zotten achter elkaar aan. Hendrik vergeet helemaal waar hij is en hij smacht ernaar om met Gerdien te gaan vrijen. Zij zit als met een vlindernetje achter hem aan, maar in een onbespied gebied duikt hij bovenop haar en laat zij zich gewillig betasten. Zij smijt haar rok omhoog en tot zijn grote verbazing en vreugde ziet Hendrik meteen haar harige poes. 'Poesie mauw, kom eens gauw!', zingt Hendrik in zichzelf, terwijl hij zijn liefdesdronken snufferd tussen haar benen stopt. Zij laat hem eerst een tijdje driftig tongwerk doen om hem helemaal van de kaart te krijgen. Daarna pakt zij zijn hoofd stevig vast en weet zij hem ineens heel snel de nek te breken. Zij staat meteen op en zij laat haar rok vallen. 'Zo, dat is nummer zeven!', zegt ze en verder verlaat ze zo gauw en onopvallend mogelijk Het Loetbos.

Wanneer Kees zijn broer maar niet aan de lijn krijgt, terwijl het al ver in de dag na Gerdien's bezoek is, besluit hij eerst de boerderij van top tot teen te doorzoeken. De zolderkoeien zitten zonder voer en ze loeien totaal overstuur. Kees doet overal navraag over Hendrik en of ze hem gisteren ergens hebben gezien. Een boerin van drie boerderijen verderop weet hem te vertellen, dat zij hem samen met een nogal luchtig geklede vrouw richting Het Loetbos heeft zien lopen. 'Hij moet zijn telefoon gewoon bij zich hebben, maar hij neemt maar niet op!', zegt hij tegen de meelevende boerin, die een wanhopig gezicht trekt. 'Ik heb hen niet terug zien komen!', zegt zij nog. Kees belt meteen twee vrienden van Hendrik, de boeren Kommer Kwel en Rippert Engert, die meteen hun werk neerleggen om Kees met de zoektocht te gaan helpen. Terwijl zij even later in Het Loetbos lopen te zoeken, belt Kees herhaaldelijk naar Hendrik, waardoor hij op een gegeven moment inderdaad ergens een telefoon hoort overgaan. 'Mannen, deze kant op!', schreeuwt hij opgefokt en gehaast. Kees is de eerste, die het met bladeren overdekte lichaam van Hendrik ontdekt en zijn wanhoopskreet weergalmt in heel het bos. Sommige wandelaars kijken totaal verschrikt op of om. Kommer en Rippert zien Kees met het ontzielde lichaam van zijn broer in zijn armen. 'Hij had een date met een Tinder-match!', klaagt Kees met een betraand gelaat, 'ik zal niet rusten tot ik die valse trien in mijn handen krijg! Reken maar dat die er flink van zal lusten!'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
14 mei 2023


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)