Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De dief…..bestolen!

Een heel enerverende dag die eindigde in het feit dat de fiets van Marloes gestolen werd nou ja- eindigen deed ie niet want als we het hebben over stoer dan is dat een woord dat hier meer dan op zijn plaats is omdat:
Wanneer Marloes buiten komt nadat ze klaar is met werken, ze erachter komt dat haar splinternieuwe elektrische fiets gepikt, gejat, ontvreemd is dus! Spoorloos verdwenen, geen schade, geen achtergebleven slot of iets van dien aard, gewoon weg!
Het huilen staat haar nader dan het lachen ( natuurlijk ) en ze belt naar huis. Haar moeder zet het eten uit, trekt een sprintje naar de auto om alvast het kind op te halen.

Echter: bij de aanschaf van die heel dure fiets is ook een verzekering afgesloten en bij dat gebeuren zit dus ook een soort van app, omdat er in die dure fiets een gps zit waarbij de eigenaar ( of in dit geval eigenaresse ) de tweewieler kan volgen - of in elk geval kan zien waar die zich bevindt…

Moeder heeft al contact met de sterke arm ofwel de politie en is inmiddels aangekomen bij Marloes. De twee rijden naar huis en besluiten daar om met zijn allen in de auto te stappen en middels de app de fiets als het ware te achtervolgen…
Ze rijden centrum Rotterdam in en ik hoor ( ze blijven namelijk telefonisch contact houden zodat ik alles volgen kan ) hier links, oh nee de volgende om na kwartier te horen: ik zie hem, maar dat was dus fout, hij was het niet, jammerrrr

Ze rijden - en zoeken door om vervolgens ( de app liet weten dat het ding dus stil stond ) opzij te kijken en het ding te zien staan! Gewoon bij een flat, gewoon op een trottoir ook nog en dus, wordt de politie weer gebeld die vervolgens adviseert om hem niet mee te nemen, ja duh! Niet meenemen, dat slaat dus even nergens op. Ze blijven erbij staan als er een bewoner naar buiten komt waar ze aan vragen of die misschien gezien heeft wie die fiets daar had neergezet? Nee dus, want het meest bizarre is toch wel dat de fiets toen ie gejat werd, op slot stond en dat nu dus ook zo is!

Ze flikken dat gewoon met Duplo’s, gewoon openmaken en of je nou 1 of 10 sloten aan zo’n peperdure fiets hebt zitten, het maakt niks uit, ze maken hem open en rijden erop weg…. Intussen is er contact met zowel de politie als met het gebeuren dat die app heeft geregeld want inmiddels zijn er meer mensen op zoek naar…juist die gejatte fiets! Marloes rijdt nu liever niet op dat ding naar huis, dus besluit haar zus dat ritje te doen met als enige toevoeging dat ze iemand aan de lijn heeft want, ze moet best een stukkie rijden…de drie kijken hoeveel procent er in de diverse mobieltjes zitten en in 1 ervan zit 14%, dat is genoeg om thuis te komen!

En zo, hang ik opnieuw aan de telefoon met dit keer de middelste spruit die onderweg zegt: ik vind het best eng hoor oma, waarop die zegt: ben je mal, we maken het gezellig en niet denken aan wat er kan gebeuren want dat is niet goed, zeg maar gewoon waar je bent zodat ik dat ook weet! Oma?

Zullen we een liedje zingen en ik zeg, welja joh, Vader Jacob en dan in canon… Een lachbui is het gevolg…en al pratende komt ook dit kind thuis, de lieverd. Als moeder de opdracht krijgt toch aangifte te doen en de hele zaak uit legt aan de agente aan de telefoon, vindt die het een dermate leuk verhaal ( nou ja, de afloop kennende natuurlijk ) dat ze dit op de komende verjaardagen de ronde laat gaan want in dit geval is: de dief dus bestolen!

Schrijver: An Terlouw, 17 mei 2023


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.6 met 12 stemmen 96Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
19 mei 2023
Email:
hmessielive.nl
De dief bestolen.... Net de omgekeerde wereld, Anne!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)