Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gevaren-gevaar en: er wel bij varen?

Je kunt er wel bij varen en als je dat kunt is het hartstikke mooi, want je vaart er wel bij dus! Als je er wel bij kunt varen, dan zegt dat heel iets anders namelijk dat je er wel bij kunt varen - en dat is weer heel iets anders… net als : gevaren en ‘gevaren‘ hetzelfde woord is maar een wereld van verschil is..

Het gevaar dat in een klein hoekje zit is er ook zo eentje, in geen enkel klein hoekje zit gevaar maar men heeft het spreekwoord omarmd en dus: zit gevaar in een klein hoekje en eigenlijk is dat ook zo, als je ziet waar men tegenwoordig klakkeloos mee omgaat, in huis ( nee niet dat kleine hoekje ) maar ook buitenshuis! In een auto, op een fiets, step of welk vervoersmiddel dan ook, tenslotte staat een auto niet in een klein hoekje, maar als er iets mee gebeurt, dan hoor je ineens: een ongeluk zit in een klein hoekje en daar zit een kern van waarheid in!

Want: de automobilist die toch even op zijn mobiel keek, vervolgens zeven mensen aanreed, zat niet in een klein hoekje, welnee, die reed op een grote zebra en dat is bepaald niet klein te noemen, een hoekje nog minder maar misschien is het wel zo- dat zijn hersens weigerden het ‘ kleine hoekje ‘ uit te komen?

Gevaar-gevaren-gevaarlijk! De digitale wereld van nu- is niet mijn idee van een kleine wereld, eerder eentje van heel veel ongelukken…..

... Gevaren en alles wat er bij hoort ...

Schrijver: An Terlouw, 29 mei 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.7 met 3 stemmen 92Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
31 mei 2023
Email:
hmessielive.nl
De digitale wereld geef inderdaad veel gemak en voordeel. De medaille heeft een des te grotere keerzijde. Er komen ook al te veel ongelukken van.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)