Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het generen voorbij: too good to go!

Wat een geweldige vondst dit fenomeen: too good to go…, oké je moet er een app voor installeren, eentje die ik niet heb en eigenlijk ook niet nodig heb ook, maar eerlijk is eerlijk: het is een briljant idee om dit in te stellen, want wat wil het geval?

Mijn kind heeft die app dus wel en omdat de boodschappen gewoon bijna onbetaalbaar geworden zijn is het tegenwoordig een stunt om je hand te kunnen leggen op een ‘too good to go pakket' en zo doet ze dat al een aantal maanden…

In eerste instantie had ik zoiets van: dat is meer voor mensen die het dus echt nodig hebben, maar in feite is dat nu op bijna iedereen van toepassing en zo begon dus een maand of twee geleden het fenomeen: telkens in je app kijken en reageren, waarbij ik zeg - dat je nu nog rap moet zijn ook want er zijn heel veel mensen die (gelukkig) hun best doen om voor een paar €'s boodschappen te pakken te willen krijgen.

In eerste instantie krijg ik een telefoontje, mam kun jij zes broden kwijt? Nou dan moet ik even gaan schuiven maar dat lukt wel, het ging in dit geval om een z.g. broodpakket en er was dus helemaal niks mis mee, alleen brood van de dag ervoor?

Dus ging onze vriezer vol, heel vol zeg maar. In diezelfde week opnieuw een belletje, mam, kijk nou wat er in een boodschappenpakket zat? En warempel er zat van alles in… wederom voor een klein bedrag (echt een klein bedrag dus voor dat, wat erin zat) en opnieuw werd er gedeeld…

Voor ons twee is dit zinloos, we eten niet veel, dat krijg je vanzelf als je ouder wordt, maar in haar geval zijn er ook een paar kinderen in huis en die verbruiken nogal wat…

We maken een sprongetje van drie weken en opnieuw gaat de telefoon, mam, kun jij brood kwijt en jawel, opnieuw ligt mijn (speciaal daarvoor ingerichte) broodlade hartstikke vol brood!

Ach, het is echt niet zo dat we geen brood kunnen betalen, maar dit is gewoon een sport geworden, net als het een sport is om juist in winkels als de Lidl, in die ene bak van too good to…een brood aan te treffen voor €0.25. Sorry, ik kon het niet laten liggen! Ik / we zijn er blij mee want eerlijk is eerlijk: het brood smaakt hetzelfde en ach: je kunt er nog eens iemand blij mee maken toch?

Generen dat doen we allang niet meer, wel heb ik begrip voor de mensen die in grote koophuizen zitten en toch hun boodschappen bij de voordeligste winkels halen… want het is niet bepaald lollig meer hoor, behalve als je het treft met: too good to go!

Schrijver: An Terlouw, 4 juni 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.4 met 5 stemmen 108Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
5 juni 2023
Email:
hmessielive.nl
An, jouw verhaal duidt erop hoe we in een zo grote welvaart vaak niet zo erg raad meer weten met het overdadige voedsel en de weelde om ons heen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)