Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Tot 5 uur bereikbaar

Dat dingen anders gaan dan vroeger is logisch, dat er hele andere maatstaven op nagehouden worden is men normaal gaan vinden maar ineens begrijp ik veel meer van de talloze nare berichten in het nieuws zoals: de persoon was bekend bij talloze hulp instanties!

De laatste hierover was een man die wat uithaalde omdat ie over de rooie ging, twee dagen later bleek dat hij bekend was bij maar liefst: tien instanties, variërend van huisarts en ziekenhuis tot meer uitgebreide hulp! Hulp die je tot vijf uur kunt bereiken, het zou slim zijn als dan bij iedereen de batterijen eruit gehaald werden want de meeste narigheid ontstaat namelijk altijd in de vooravond, de avond of aan het begin van de nacht?

Wanneer er dan een vlam in de pan slaat, niet letterlijk natuurlijk want dan kun je de brandweer bellen en die is er zo: die werken ook na 5 uur namelijk, maar ik bedoel dus de psychische hulpverlening, de mensen die dit vak gekozen hebben omdat ze iets willen betekenen voor de jeugd en het gezin!

Er is notabene een instelling die zo heet: voor jeugd en gezin en laat dat nou net degene zijn die niet gebeld werd, neen, er werd gebeld in een crisis situatie en de beller kreeg een bandje met: een ogenblikje u word zo tewoord gestaan, het duurde 25 minuten voor er iemand aan de lijn kwam, met dermate nutteloze info dat de beller er dus niks mee opschoot behalve: als men het niet vertrouwde moest men het noodnummer bellen?

Dan maken we een sprong achter waarts, want in het gezin was ook jeugdzorg nodig, en die werd geleverd door indertijd het Riagg! Een buitengewone instelling met super buitengewone mensen, van telefoniste tot mensen van de jeugdzorg en ik zeg je: dat was jeugdzorg zoals ik en velen met mij het voor ogen hebben, dat was zorg voor jeugd en gezin, daar had je wat aan en wat het allermooiste was?

Niks tot vijf uur, het privé nummer van de dame in kwestie was ook voorhanden zodat je niet: jezelf in bochten hoefde te wringen als het uit de hand liep…hoe anders is dat nu! Van de regen in..,,de drup en dan te weten - en horen dat er miljoenen omgaan in deze instanties met als eindresultaat dat: als het kalf verdronken is men de put dempt!

... Soms is de klok de vijand ...

Schrijver: An Terlouw, 13 juni 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 1 stemmen 34Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)