Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het gevecht van de sterkere

Met deze temperaturen is het heel erg lonend en logisch om, als je een was draait, je niet de droger gebruikt maar dan - het liefst als de zon er niet meer opstaat - je was buiten te hangen. Zo deed ik dat gisteravond ook, even na negen uur! Lijnen vol en wetende dat het vanmorgen wel droog was.

Dat klopte ook en zo haalde ik vanmorgen de inmiddels droge was af en brachten we samen de spullen naar binnen. Niks aan de hand dus?
Wanneer ik wat spulletjes op sta te vouwen, in deze tijd immers hoeft heel veel niet te worden gestreken, komt er een enorm beest tevoorschijn, echt waar, haast net zo groot als mijn hand (oké beetje minder dan). Ik roep om hulp want deze draak is me te groot!

Manlief komt op mijn hulpgeroep af en redt me door het dier te vangen en buiten los te laten! Pff gelukkig hoor en na van de schrik bekomen te zijn, ga ik verder met de haast lege mand….totdat het volgende reusachtige dier zich aandient, bijna net zo groot als mijn andere hand, ( bijna dan ). En weer roep ik om hulp, weer wordt er iets vrijgelaten maar dan ben ik echt wel klaar met deze gevleugelde monsters hoor en zeg: weet je, er ligt haast niks meer, doe jij dat even want als ik het doe…en jawel hij vouwt de laatste spulletjes op.

Zonder verder nog monsters tegen te komen maar volgens mij is het vandaag behalve Vaderdag ook - 'mij pesten dag' - want ondanks de heerlijke hor, glipt er een vlieg mee naar binnen en van vliegen ben ik vies! Het zit overal op en ze leven bij mij zo kort mogelijk!

Alleen houdt deze het lang vol, want de mepper ligt naast me, de vlieg zit er bovenop en ik word uitgelachen! Man zegt: er vliegt…ik zeg ja dat weet ik maar deze laat zich niet meppen duidelijk…kijk, lieveheersbeestjes vang ik en laat ik vrij, vlinders ook maar monsters muggen en vliegen dat wordt een ander verhaal…

Schrijver: An Terlouw, 18 juni 2023


Geplaatst in de categorie: dieren

3.4 met 9 stemmen 195Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)