Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nee joh, met een bonuskaart kun je niet betalen!

Een ritje over de markt levert heerlijke aardbeien en kersen op. Omdat we er toch zijn gaan we even appie in, voor wat klein spul en natuurlijk brood van gisteren want daar krijg je niks van en dus houden we die actie erin!

We gaan richting kassa waar inmiddels een file staat, allemaal mensen die een hekel hebben aan de zelfscan-kassa en - zoals de dame voor me zegt - ik wil gewoon iemand achter de kassa zien!

Persoonlijk contact bedoel ik en ja, ik begrijp wat ze bedoelde, want vorige week stond er dus ook een file bij die zelfscan kassa omdat iedereen gecontroleerd moest worden. Dat snap ik wel, immers wordt er veel niet afgerekend (zo zag ik zelf) maar dit terzijde…
Vooraan in het pad staat een dame die me gebaart dat ze achter mij is en inmiddels staat er ook een knul achter me, waar ik tegen zeg: die dame vooraan is nog vóór jou hoor!

Hij blikt me verbaasd aan en vraagt: English please? Dus ga ik hem in mijn mooiste Engels uitleggen dat er na mij nog een dame is die voor hem is! No problem, zegt ie.
Het gesprek gaat verder in het Engels want hij kende alleen ja en nee. Niks mis mee en weet je, de rij is lang zat dus op een goed moment is er een koffiepraatje (zonder koffie trouwens) in de file voor de kassa.

De knul vraagt: hoe je het in Nederlands vraagt of iemand Engels wil spreken. We lachen als we zijn tongval horen maar het idee is leuk! Gewoon vragen: spreekt U Nederlands? En zo komen we bij de kassa, manlief pakt de boodschappen en ik hou de bonuskaart voor het gleufje, gaat prima natuurlijk!

Even pasje tegen het apparaat om te betalen en na even stilte zegt de kassadame: er is zeker storing, want hij doet het niet? Plaatst u het pasje nog eens? Ik zeg: ja de groeten, want straks schrijft ie het twee keer af!

Kijk in m’n hand en zeg: oh kijk nou, ik probeer te pinnen met m’n bonuskaart! Jammer dat ie dat niet doet hoor! Een lachsalvo klinkt en ik pak snel m’n bankpasje om een en ander recht te zetten. De bon komt tevoorschijn en we verlaten de winkel!
Eén ding is zeker, vandaag hebben veel mensen weer gelachen, inclusief wij!

Schrijver: An Terlouw, 30 juni 2023


Geplaatst in de categorie: humor

2.8 met 9 stemmen 230Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
1 juli 2023
Han, alles moet een eerste keer hebben duidelijk haha, ik snapte niet dat de dame zei: doet u het nog een keer want..,zat gewoon met het foute ding en vergat de volgende handeling te doen…heel slim! Maar stel je nou eens voor dat het apparaat het wel gedaan had, dat was leuk geweest…dank voor je reactie!
Naam:
An Terlouw
Datum:
1 juli 2023
Dank je wel Ineke, ik was zo volop in gesprek met iedereen dat ik gewoon vergat het pasje op te bergen en het goede pasje te pakken…was best hilarisch
Naam:
Han Messie
Datum:
1 juli 2023
Email:
hmessielive.nl
An, ik ken dat ook maar al te goed die verwarring met pasjes. In mijn geldbeurs heb ik een speciaal gleufje voor de twee passen: bankpas en ov-chipkaart. De rest van de pasjes mag in de grotere ruimte of anders gewoon thuis laten. O ja, behalve de ID- kaart, want die heeft een kleine opberggleuf voor hem alleen.
Naam:
Ineke Dijkhuis
Datum:
30 juni 2023
Leuk verhaal, An. Heb het met plezier gelezen. Je raakt ook heel makkelijk in de war met al die pasjes.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)