Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Regen - regen en nog meer….regen dus

We worden overspoeld met water, regenwater welteverstaan het lijkt alsof de regen-weergoden een overschot hebben aan water en dat dus zo snel mogelijk allemaal willen lozen, in het liefst: zo kort mogelijke tijd?

Het regent nu al dagen en een mens zou er dus een waterhoofd (en lijf) van krijgen maar net op dat moment wordt het droog, piept de zon tevoorschijn en ga ik even de deur uit om te luchten als het ware.

De talloze berichtjes die binnenkomen gaan allemaal over datzelfde water, het lijkt alsof het overal giet dus? En als ik een kennisje laat weten dat hier de zon weer schijnt - en er als bewijs een foto van meestuur - denk ik terug aan:

Is het echt zo uniek dat het al dagen achtereen regent? Nou echt niet hoor want ooit stonden ook wij met een tent op een camping in het mooie Brabant, overigens niet de enige camping waar we ooit stonden, maar nu even over het zuiden van ons land en ik zeg je: het was een drama van ongekende omvang, gootjes werden gegraven rondom de tent die dreigde te verzuipen, kinderen die in kaplaarzen liepen en spullen die klam werden van nattigheid!

Er werd voor de kids een voetbal (watervoetbal dus) wedstrijd gehouden en in de tussentijd liepen wij over de camping in regenkleding en met een paraplu natuurlijk. Als we een paadje inlopen zien we daar een caravan staan en er zit een bordje achter het raam waarop staat:

Te Koop……

We kijken elkaar aan, smachten naar een droog onderkomen en een vriendelijke buurman - in het bezit van een sleutel - laat ons er binnen! Het eerste wat opvalt: het is droog! Droog en muf, maar dat laatste is zo te verhelpen natuurlijk! Net als aan de prijs die ik aardig omlaag kreeg en voor een leuk prijsje werden we de eigenaren van een (droge) stacaravan!

Het heeft nog dagen geregend, ook toen dus, de tent bleef noodgedwongen staan want die berg je niet nat op natuurlijk maar ik zeg je: het was heerlijk - zalig en we waren blij met een droog onderkomen waar we nog jaren plezier aan beleefden…
Waarmee ik zeggen wil: er zijn meerdere zomers die nat waren, die zeiknat waren, dus regen is niet iets van nu alleen en (volgens mij dan) echt geen gevolg van…dat ene woord dat je elke dag weer voorgeschoteld krijgt: klimaatverandering?

Schrijver: An Terlouw, 2 augustus 2023


Geplaatst in de categorie: natuur

3.0 met 10 stemmen 182Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
6 augustus 2023
Han, dank voor je reactie. Maar je bent toch met mij wel eens dat het echt niet alleen NU nat is, er veel regen valt etc.? Dat was voorheen toch evengoed het geval?
Naam:
Han Messie
Datum:
5 augustus 2023
Email:
hmessielive.nl
Klimaatverandering is stukje voor stukje merkbaar. Maar in het verleden hebben we vaak genoeg natte zomers gehad. Ja, na de hittegolven, die we af en toe gehad hebben, moet het ook weer eens flink gaan regenen voor de natuur, en vooral omdat het grondwaterpeil een hele tijd te laag geweest is.
Al een paar jaar is het Nederlandse klimaat duidelijk of het ene of het andere: hittegolven, afgewisseld met periodes van regen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)