Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een vitaepilletje bij kraken van een scoot?

Zo langzaamaan weet men wel dat wij ons voortbewegen op een zogenaamde gemeente-cabrio ofwel: een scootmobiel en over dat ding zijn al talloze verhalen geschreven en geplaatst ook.

Vaak omdat er iets mis mee was, er iets aan mankeerde of rondom de service die al dan niet geleverd werd. Dat laatste speelt nu niet, ehhh, nog niet moet ik zeggen, al duurt het oplossen best al een paar weken! Maar we zeggen niks, nog niks want we moeten natuurlijk wel rekening houden met vakantie en de veelgehoorde kreet: personeelstekort!

Net als in het verhaaltje van Ineke, waar de televisie niet kwam? Maar dit gaat over een rijwiel, tenminste ik mag geloven dat een scootmobiel onder die noemer valt…
We rijden - als gezegd - al een aantal jaren met die dingen en kunnen er mee lezen en schrijven, nou ja - niet letterlijk natuurlijk want er zit geen inkt in maar men begrijpt wat ik ermee bedoel.

Nou kreeg meneer T. vorig jaar een heel nieuwe, dit was omdat hij bij het parkeren (of stallen) in de kelder, het voor elkaar kreeg het gehele geval in twee stukken te breken, zo van zit- naar ligstand zeg maar! Boem, omlaag dus. De monteur was er de volgende dag al want niemand geloofde dit.

Een lang verhaal kort gezegd: dit viel niet meer te repareren en dus werd er een nieuwe besteld die redelijk snel werd geleverd ook, dit in tegenstelling tot de tv van Ineke trouwens.

Of er nou een vloek rust op het hebben en rijden van een scootmobiel, je zou het bijna gaan denken want sinds vorige maand klinkt er uit de cabrio van hem een schurend en krakend geluid!

Kijk, we worden ouder en kraken zelf ook maar dat weten we, dat een scoot kraakt, schuurt en piept is een heel ander verhaal vanzelf. Dus opnieuw gebeld en men zou vorige maand komen, maar dat feest ging niet door vanwege: personeelstekort en de vakantieperiode, dus de afspraak werd verzet naar vandaag!

Wel gisteren nog even snel de weg op, vanwege wat boodschapjes en de bekende frisse neus! Onderweg wordt het lawaai steeds heviger, het kraken en schuren wordt ook gehoord door mensen die buiten lopen en wanneer we ermee aankomen in het winkelcentrum, klinkt het natuurlijk nog harder! Ik lach er maar om, kijk opzij en zeg: zou er voor jouw scoot ook iets van een pilletje zijn, zoals voor ons?

Vitaepro?

Een weldaad voor gewrichten dus wie weet? Een lachsalvo is het gevolg! Als de monteur komt hoort hij (denk ik) meteen dat ie dit niet zomaar kan verhelpen, dat de patiënt naar de zaak moet voor reparatie want: het zijn de lagers en tja dat kan niet zomaar voor de deur geregeld worden…. Wel komt er (als het meezit dan) een leen-geval, dat scheelt alweer want weken binnen zitten terwijl er geen ….golf is… dus deze patiënt geen gewrichten pil maar een beurt in de garage….

... Zo jammer dat er geen pilletje is voor…al het kraken ...

Schrijver: An Terlouw, 9 augustus 2023


Geplaatst in de categorie: verkeer

2.5 met 2 stemmen 247Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
10 augustus 2023
Email:
hmessielive.nl
Zowel met mensen als met dingen komt het ouder worden met gebreken. Laten we daar vooral bij denken hoe het oud-zijn ook weer zijn vermakelijke en humoristische trekken kan hebben. Elke leeftijd zijn eigen bekoring!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)