Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ik snap het echt niet meer!

Er is iets wat ik niet begrijp, niet snap zeg maar! Er komt een berichtje binnen dat je een deel van een debat kunt volgen en het gaat over: de mondkapjes-deal die eerder door Hugo werd gesloten en waar ontzettend veel geld mee gemoeid was.

Pieter stelde een vraag: of de Kamer op de hoogte was van de ins en outs en berichten omtrent die deal waar heel het land over struikelde in die nare tijd dat we die kapjes moesten dragen! Iedereen weet het nog en iedereen was het ermee eens dat het een absurde transactie was die vele zakken en bankrekeningen gespekt hebben?

Ja toch?

Maar hoe kan het dan dat Hugo nu zegt: dat Ernst die portefeuille heeft en hij daar niets meer van weet? Hugo is toch juist degene geweest die middels vriendjespolitiek zorgde dat die deal erdoor kwam? Hugo was toch degene die appjes kreeg van het dubieuze duo en Hugo was toch ook degene die ja zei?

Ik snap niet dat er niet gewoon antwoord gegeven kan worden want als IK zelfs weet te vertellen van dit maffe verhaal, terwijl IK juist helemaal niks snap van politiek, dan is het toch niet zo raar dat ik hier geen snars van begrijp? Hoezo, vertrouwen in Den Haag? Ze zorgen er zelf wel voor dat niemand dit nog heeft!

Schrijver: An Terlouw, 16 augustus 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

1.2 met 4 stemmen 170Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
18 augustus 2023
Met waardering voor de poging om een soort discussie uit te lokken, lijkt mij de stelling van de auteur op het commentaar van Bet Weter 'want wat ik zelf schrijf, begrijp ik gelukkig wel...' wel erg kort door de bocht. Stel er volgt een bijdrage op deze onvolprezen site met volstrekte wartaal (als de redactie dat al doorlaat) dan hebben lezers helemaal niks aan het gegeven, dat de auteur het gelukkig zelf wel begrijpt. Maar dan nog, zelfs eigen verhalen en motieven kunnen vaag en onduidelijk zijn voor de opsteller. Het kan zijn dat Bet Weter duidt op geringe politieke kennis van de schrijver (wat geen schande is) en dat de bijdrage van An Terlouw in zijn of haar visie wel erg los gestort overkomt.
Naam:
An Terlouw
Datum:
17 augustus 2023
Betweter, dank voor je reactie en weet je, zelfs de mensen die politiek bedrijven, begrijpen zichzelf niet meer dus is het niet raar als de rest er evenmin nog iets van bakt! Ik noem deze 3, omdat deze 3, betweter in de discussie meededen! Niks meer-niks minder, misschien niet helemaal begrepen, maar dat geeft niet hoor, ik leg het graag uit want wat ik zelf schrijf, begrijp ik gelukkig wel….
Naam:
Bet Weter
Datum:
17 augustus 2023
Hugo, Pieter en Ernst? Wie waren dat nog maar An? Ik geloof ook dat je er geen snars van snapt en ook geen verstand hebt van politiek. Goed samengevat.
Kijk daar loopt een koe en ik kijk hem zo in de .....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)