Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Onder het vloerkleed van Heeg

De directeur van de christelijke basisschool 'It Wrâldfinster' op De Jister 21 in Heeg Garmt Visser is de laatste maanden nogal verkikkerd op de smetteloze juf van groep drie Lypkje Alberda, die niet alleen de mooiste, strakke jurken draagt, maar ook de heerlijkste parfums gebruikt. Waar Garmt haar op school ook ziet, hij kan het niet nalaten om haar strakke billen en sappige voorgevel te volgen. De conciërge Bernlef Ennes had al eens gereageerd door te zeggen 'Zorg nu maar dat je ogen er niet uitrollen!'. Dat had Garmt vreselijk genant gevonden, ook omdat hij Bernlef in de schoolse hiërarchie als erg laag beschouwt. Het is dat Bernlef ook lid van de gereformeerde Ichtuskerk op De Skatting 30 is, maar anders had hij hem zeker ontslagen. In een dorp als Heeg kun je niets zomaar ongestraft doen en iemand van dezelfde kerkgemeenschap ontslaan, is absoluut not-done. Dat kan je in het ergste geval nog wel eens je eigen baan kosten. Zeker als dominee Fokke Aukes zich er mee gaat bemoeien, want die heeft zijn tentakels over het hele dorp uitgespreid en hij is zelfs machtiger dan burgemeester Jelle Brandsma, al moet gezegd, dat die Jelle al flink dementerend is. Het feit dat Bernlef Garmt openlijk heeft laten weten, dat hij hem naar Lypkje heeft zien gluren, zit Garmt behoorlijk dwars. Ook omdat zijn huwelijk met Skutsje Gockinga als zeer solide en voorbeeldig te boek staat. Het ontgaat Garmt echter dat Skutsje de laatste tijd wel heel vreemd doet en duidelijk seksueel gezien veel tekort komt. Bernlef weet dat en hij heeft zijn vriend uit Sloten, de verloederde professor in de weet-niet-kunde en palingvisser Leuke Kuitert al ingeschakeld om van de gratis voorstellingen te genieten.

De mooi gevormde Skutsje speelt vaak de hoofdrollen in de toneelstukken, die zij met de toneelvereniging 'De Sminkdoaze' uitvoert. Dat is niet alleen omdat zij de vrouw van Garmt is, maar ook omdat zij werkelijk een briljant acteertalent bezit. Toch speelt zij de laatste tijd een nogal pikante rol in haar eentje. Tijdens zijn nachtelijke wandelingen door Heeg is Bernlef daar toevallig achter gekomen. De voorstellingen duren meestal slechts enkele seconden, maar ze zijn dan ook van een hoog niveau, zeker voor vrijgezellen zoals Bernlef en Leuke. Het gebeurt meestal wanneer Garmt nog wat op de benedenverdieping zit te rommelen of te studeren. De verveelde Skutsje gaat meestal eerder naar bed en dan gebeurt het. Op dit moment staat Bernlef samen met Leuke naar het huis van Garmt en Skutsje te loeren. Zij staan verdekt opgesteld en ergens in de schaduw. De jeneverfles gaat over en weer. Bernlef ziet dat Skutsje de woonkamer verlaat en nog wat tegen Garmt mompelt. 'Nou goed opletten, Leuke, nu kan het elk moment gebeuren!', zegt Bernlef. Eerst zien ze de lamp op de eerste verdieping aangaan. Boven de voordeur van de woning uit 1737 op de Harinxmastrjitte 27 is een rijk versierd raam. De Lodewijk XIV omlijsting van zandsteen is werkelijk majestueus en indrukwekkend. Opeens verschijnt Skutsje voor het raam en begint zij uiterst sensuele bewegingen te maken. Bernlef en Leuke weten niet wat ze zien. Skutsje is betoverend mooi en haar lichtbruine huid lokt de aangeschoten kerels, die met grote ogen staan te staren. 'Wauh! wat een lekker stuk is dat!', roept Leuke. Haar stevige borsten worden versierd door schitterend mooie, geprikkelde tepelhoven. 'Drie keer volmaakt hemelse rondingen, die borsten van haar!', roept Leuke. 'Wat bedoel je?', vraagt Bernlef. 'Nou, eerst de rondingen van haar hele borsten, daarna de rondingen van haar tepelhoven, de buitenlijnen , en daarna de rondingen van haar zuigpunten!', antwoordt Leuke als een ware borstenkenner. Vlak voordat Skutsje wegloopt, klimt ze even op een stoeltje en trekt ze haar witte slip naar beneden. Even zien de twee gluurders de zwarte krullen tussen haar lange benen. Keurig netjes bijgehouden als een haag rondom het lustoord. Meteen daarna is ze verdwenen en gaat het licht uit. 'Jezus, Bernlef, dat zijn nog eens goddelijke seconden zeg!'. roept Leuke. 'Snel! Verstop je, want daar heb je Garmt!', fluistert Bernlef ineens. Vanuit de bosjes zien ze hoe Garmt er met zijn auto vandoor gaat.

Terwijl Garmt even later bij juf Lypkje in huis verdwijnt, kloppen de harten in de kelen van Bernlef en Leuke, die aan de achterdeur van het huis van Garmt en Skutsje zitten te rommelen. Leuke slaat een zijraampje in en hij weet de sleutel aan de binnenkant van de deur om te draaien. Zonder te aarzelen sluipen de geile rakkers over de marmeren gangtegels. Op de trap naar boven stoten ze elkaar nog even aan om elkaar een goede vangst toe te wensen. De deurknop van de slaapkamer piept, maar de indringers doen net alsof ze Garmt zijn. 'Kom maar gauw naast me liggen en maak het toch niet altijd zo laat, schat!', mompelt een dommelende Skutsje. Bernlef kruipt als eerste tegen de naakt slapende Skutsje aan en hij begint haar direct overal te strelen. 'Zo, dondersteen, heb je na lange tijd werkverslaving eindelijk weer zin in mij?', zegt Skutsje, die de erectie van Bernlef graag bij zichzelf naar binnen laat gaan. Het verbaast Skutsje wel dat 'Garmt' ineens zo gepassioneerd met haar de liefde bedrijft. Hij lijkt ook wel anders te ruiken, maar zij laat hem rustig zijn gang gaan, want zij vindt het superlekker. Nadat Bernlef met een oerkreet is klaargekomen, stapt hij opeens uit bed en duikt Leuke op Skutsje, die nu wel echt onraad ruikt en meteen het nachtlampje aanklikt. Bij het zien van de twee hitsige insluipers begint zij spontaan te gillen. Zij herkent Bernlef en dat maakt het er niet beter op. Zij grijpt een dikke vaas, waarmee zij Leuke keihard op zijn hoofd slaat. Leuke valt bewusteloos neer en Bernlef probeert de bloedingen te stelpen en hem bij bewustzijn te brengen. Skutsje heeft de vaas nog steeds in haar hand en zij slaat ook Bernlef keihard op zijn hoofd. Nadat Bernlef ook niet meer beweegt en het bed één groot bloedbad is geworden, stormt Garmt naar binnen. Na een mislukte poging om met Lypkje te vrijen, is hij direct huiswaarts gekeerd en vond hij de achterdeur open. 'Wat is hier in godsnaam gebeurd?', schreeuwt hij hysterisch. 'Die ene, die Bernlef, die ken je wel, die heeft mij verkracht en die andere, die wilde mij verkrachten!', zegt Skutsje al snikkend. 'Aha, juist die verrekte Bernlef hé!, maar ik ga dit allemaal regelen, schat, maak je geen zorgen, hier komt niemand achter!', zegt Garmt, die al met de lichamen begint te slepen. 'Ga je dat allemaal voor je vrouwtje uitwissen>', vraagt Skutsje met onschuldige ogen.

Een week later gaan Garmt en Skutsje lekker uit eten in restaurant 'Jonas in den Walvis' op De Syl 12. De lichamen van Bernlef en Leuke zijn inmiddels uit het water gevist en de politie is nog bezig met het moordonderzoek, maar ze hebben geen enkel aanknopingspunt. Hoogstwaarschijnlijk is de stapel onopgeloste moorden weer wat hoger geworden. Garmt is er in ieder geval zeker van dat ze nooit achter de waarheid zullen komen. Hij heeft inmiddels al wat anders aan zijn hoofd, want de nieuwe conciërge is de hoogst bevallige vrouw Tetske Slauerhoff met een paar verrukkelijke tetters. Zij is gezien haar spontaniteit eerder te versieren dan Lypkje, al houdt hij die optie gewoon open. Dominee Fokke Aukes zit ook samen met zijn vrouw Amarinske in 'Jonas in den Walvis' te dineren. Garmt proost met de dominee en zijn vrouw en hij roept 'Op het goede leven!'. Daarna kijkt hij Skutsje diep in haar ogen en zegt hij 'En op de juiste beslissingen!'.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
25 augustus 2023


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 61Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)