Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De gratis koffiebus!

Oh wat houden we van gratis, ik net zo goed maar ja, die koffiebus, die je gratis kreeg bij 2 pakken koffie tja, dat was dus mijn merk niet en dus ging die bus aan m’n neus voorbij…totdat: ik bij de kassa sta en de dame voor me zegt - nee hoor, ik hoef maar 1 bus, tegen het meisje aan de kassa.

Ik zeg: oh mag ik die 2e dan? Ik had wel een koffiebus maar in feite was onze koffiebus een voormalige beschuitbus van indertijd Brabantia en tja, die bussen maken ze niet meer ( was ook al best een oudje ) en zo kreeg ik de gratis koffiebus, zonder de koffie te hoeven kopen…

Zodra de bus leeg was, werd de oude afgedankt en de nieuwe in gebruik genomen, stond best gezellig ook, dus een win-win situatie zeg maar?

Dat ik blij was met de bus, behoeft geen twijfel, tot ik - met nog meer dan de helft in de bus - een probleem krijg met het koffielepeltje te vullen. Je moet de bus scheef houden om te vullen en dat wekt irritatie op (geen klein beetje ook) want toen was ik nog maar op de helft, kun je nagaan wat er gebeurde toen er nog een laagje in zat, nog los van het feit dat het ding slecht tot heel slecht open te maken was!

Ik werd boos en geen klein beetje ook, op mezelf want - de oude bus ( beschuit weet je nog?) - was al weg! Elke keer met het vullen van de bus was het probleem tijdelijk opgelost maar ja, dat was van korte duur dus!

Gratis is niet altijd de beste optie duidelijk en na twee weken tobben en knoeien toch maar naar Blokker voor een nieuwe koffiebus…kijk: dat had ik natuurlijk veel eerder kunnen doen maar ja, je twijfelt en bij twijfel moet je ook in het verkeer op je hoede zijn dus met een nieuwe koffiebus ben je dat beter ook!

Het hele probleem met de bus is dat het ding berekend is op mensen met kinderhandjes en tja die tijd heb ik al een poosje achter me. De gekochte bus is wel berekend op mensen met volwassen handen en met leuk extra, je krijgt hem moeiteloos open!

Het was dus deze keer geen: oude schoenen wegdoen voor je nieuwe hebt maar eerder: eerst de bus inwijden voor je de oude wegdoet….

Schrijver: An Terlouw, 24 september 2023


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.1 met 12 stemmen 145



Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
26 september 2023
Een lichte vorm van ironie in mijn reactie bleef verborgen voor de lezer. Want echt 'schokkend' is hier een tikje overdreven. De hulde blijft.
Naam:
An Terlouw
Datum:
26 september 2023
Richard, dank voor je reactie, inderdaad wordt tegenwoordig niet echt nagedacht bij het fabriceren van dit soort dingen, ook mensen die ouder worden, krijgen ( zelfs een gratis dus ) deze bus niet open, nog los van het feit dat je echt een drama hebt als de bus nog halfvol is.
Naam:
Richard Bahl
Datum:
25 september 2023
Op zich een tamelijk schokkend verhaal, dat pijnlijk een zwakke plek blootlegt in onze ten dele welvarende samenleving. Maar met ook hulde voor de blijmoedige koffiebus bemachtiger.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)