Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een ezel stoot zich in ‘t algemeen - gaat hier niet op!

Alsof de duvel ermee speelt, eerst was ik de klos bij de Gamma, door er met de scoot naar binnen te rijden, achter eega aan dan en zag dat verhipte ding niet dat ik eraan kwam en geloof me: je ziet me echt niet over het hoofd, onmogelijk maar er zijn nu dus echt nog meer zaken met die rot-poortjes!

Wat wil het geval, wel - er is een nieuwe Action op ons winkelcentrum en het is best een mooie zaak, daar- waar ie eerst boven zat, is ie nu op begane grond en een behoorlijke grote zaak ook nog. De opening was vorige week maar toen was het er zo ontzettend druk dat we vandaag een poging deden, die haast fataal afliep ook nog want: eega rijdt voorop en ik wacht speciaal tot hij erdoor is maar de beugel zakt niet en dus….rij ik door!

Knal, Boem, scoot muurvast en ik word omlaag getrokken, niet eens doorhebbend dat me nu dus hetzelfde overkomt als bij de Gamma, tot ik opzij kijk: de leuning van mijn scoot, zit door die beugel van de winkel heen!

Jawel!

Een alarm gaat af, ja logisch, er komt een meisje aan gehuppeld die zegt: U moet naar achteren, ja dus, hoe dan? Ik sta rotsvast, zelden zo vast gezeten als toen, voorwiel kwam van de grond, probeer dan maar eens achteruit te rijden!

Eega krijgt van dit alles dus helemaal niks mee, die is al tientallen meters verder en ik hang!
Uiteindelijk weet het kind de scoot omlaag te duwen, krijgt mijn arm een behoorlijke optater en zet ik de zaak in z’n achteruit. Dat lukt en ze houdt de beugel vast, beter ook want ik was in staat om dat ding eruit te rijden, hier wordt een mens toch niet blij van zeg.

Ze vraagt me: gaat het, mankeert U niks, de scoot ook niet en bekijkt ons van alle kanten. Nee alles is heel, gelukkig maar, op wat blauwe plekken na dan…

Het gezegde: een ezel stoot zich in ‘t algemeen… gaat hier niet op, nu al voor de tweede keer een aanvaring met een beugel, er zijn leukere dingen hoor!

Schrijver: An Terlouw, 26 september 2023


Geplaatst in de categorie: maatschappij

2.9 met 14 stemmen 258Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
29 september 2023
Han, dank je wel voor je mooie reactie en ach we zien allemaal wel eens wat over het hoofd toch?
Naam:
Han Messie
Datum:
28 september 2023
Email:
hmessielive.nl
An, de modernisering van de techniek heeft zeker ook weer zijn nadelen.
En voor jou, die haar hoofd, vol plannen en ingevingen heeft voor het schrijven van teksten, verhalen en gedichten, is het je heus niet kwalijk te nemen, dat je af en toe zoiets over het hoofd ziet.
An, wees er maar blij mee dat je steeds het voorrecht geniet om in de hogere sferen te toeven.
Naam:
An Terlouw
Datum:
27 september 2023
Richard dank voor je reactie en ach het hoeven geen hoogdravende onderwerpen te zijn toch? Dat laat ik heel graag aan anderen over.
Naam:
Richard Balk
Datum:
27 september 2023
De min of meer gezellige 'dicht-bij-huis-stijl' van de verhalen van Terlouw valt bij fans zeker in de smaak. En aldus heeft zij hier een eigen plek. Bezwaar is dat de verhaaltjes af en toe als dramatisch of schokkend worden gepresenteerd, terwijl het- met alle respect - soms wel heel klein bier is. Een bonuskaart per ongeluk als betaalmiddel inzetten of enig gedoe met de scoot mobiel in een winkelcentrum. Ik wil het niet onderschatten. Maar soms lijkt An Terlouw moeite te hebben om een geschikt onderwerp te vinden. Natuurlijk kan ik mij deerlijk vergissen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)