Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De wens- de moeder of vader van- de gedachte?

Waarom de wens- de vader van de gedachte is- is me niet geheel duidelijk want de wens- kan ook de moeder van de gedachte zijn, vind ik dan? Het is een spreekwoord wat volgens mij zo ontstaan- en gegroeid is want meestal hebben vaders ( oké niet allemaal dan ) niet specifieke wensen die de vader- of moeder van de gedachte zijn?

Als je er over nadenkt kan het veel beter de ‘ moeder van de gedachte ‘ zijn, kijkende naar de afgrijselijke beelden omtrent de oorlogen die momenteel huishouden op diverse gedeeltes van de aardbol!

Huiveringwekkende beelden, platgebombardeerde huizen en steden waar nog steeds slachtoffers onder gevonden worden, het is angstaanjagend!
De wens - die van de moeder die hoopt dat haar kind gevonden wordt, de wens van die almaar zoekende oma, die haar kleinkinderen en haar dochter kwijt is, de wens dat: de talloze slachtoffers alsnog geïdentificeerd kunnen worden, het blijft een wens…

Een lugubere wens, want zo hoop je nooit in welke situatie dan ook- te komen!
En hier maken we ons nu maar gezellig, zoals het ons betaamd- druk om de zondag die in het water valt, gezien de hoeveelheid regen die er omlaag komt! Hier maken we ons druk om de dingen- waar we ons immer druk om maken, niemendalletjes dus, als je kijkt hoe het er daar: in die platgebrande en gewalste landen gaat!

Alleen is er toch 1 ding wat ik niet goed snap en wel: wanneer je al die vreselijke beelden ziet ( en er zijn toch maar weinig mensen die het niet meekrijgen ) vraag ik me af: wat bezielen die gasten die telkens weer explosieven af laten gaan? Wat levert het ze op behalve heel veel ellende voor de mensen die er wonen?

Dus is mijn wens: de wens van een moeder, die gewoon in dit land woont, laat die beelden op je inwerken en stop met het veroorzaken van net zoveel ellende als daar, want het is allemaal al erg genoeg, dus geen: de wens is de vader van de gedachte maar de wens is de moeder van…..

... Links of rechtsom, de wens is… ...

Schrijver: An Terlouw, 15 oktober 2023


Geplaatst in de categorie: oorlog

3.8 met 4 stemmen 182Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
19 oktober 2023
Email:
hmessielive.nl
Mensen in het verwende Westen zijn inderdaad verschrikkelijke pietlutten, zoals je het beschrijft, An.
Wat schieten ze er in het Midden-Oosten mee op om elkaar zo te bombarderen? Zowel voor de tegenpartij als voor zichzelf scheppen ze ellende.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)