Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Gaat het om prestige of om geld?

Het moge duidelijk zijn dat Geert de winnende partij is geworden, samen met een aantal anderen ook nog en eerlijk gezegd, gun ik het hem van harte, hopend op een andere, eerlijkere richting dan de afgelopen tijd met loze beloften het geval is geweest…

Dat er mensen slecht tegen hun verlies kunnen is duidelijk met de reactie van de dame die meteen de knuppel in het hoenderhok gooide en ineens komt er een lampje van Willie Wortel boven m’n hoofd!

Het gaat natuurlijk om de knikkers - of in dit geval om de status van het torentje en het geld! Want dat er heel wat geld wordt betaald aan mensen in Den Haag, dat is me inmiddels wel heel erg duidelijk! Een beetje gemiddelde minister ontvangt zo’n 13 mille per maand!

Jawel per maand!

Ik schrok wel toen ik dat las, een kamerlid krijgt zo’n beetje € 8000 per maand, ook niet verkeerd maar er zit een groot verschil, niet in de zetels, krukjes of stoelen, nee in de financiële waardering van die lui!

Ik haal het oude spel naar voren, of eigenlijk twee want: zowel het ouderwetse Monopoly als het Mens Erger Je Niet staan op m’n netvlies!

Met het eerste spel leer je snel (in mijn geval helemaal want ik was heel snel klaar) om met geld om te gaan maar in het tweede spel hebben veel van die Kamer-mensen toch weinig fiducie gehad, te weinig (of niet) gespeeld en het is een idee om in plaats van een kerstpakket dat spel te geven als presentje onder de boom?

Heel zielig om te zien dat mensen nog steeds niet tegen hun verlies kunnen, al probeerde ze het met een brede glimlach te brengen (van wie zou ze dat hebben afgekeken): ze zag zichzelf al in het torentje zitten!

Nou vind ik sowieso dat ze die werkplek af mogen schaffen, want er is niks mis met een gewoon kantoor volgens mij?
Deze verpletterende uitslag (want dat was het zeer zeker) maakt veel Den Haag-mensen onzeker, zoveel is duidelijk, maar onzekerheid mag nooit tot jaloezie leiden en dat doet het nou wel, of zouden ze vaker (nog vaker) een spelletje spelen?

En zeg nou zelf, het inkomen van die mensen kan toch best wat minder?

Schrijver: An Terlouw, 25 november 2023


Geplaatst in de categorie: politiek

2.9 met 21 stemmen 217



Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
1 december 2023
Richard het laatste wat ik ben is aangebrand en weerstand heb ik genoeg, dus waar dit heen gaat is precies wat ik eerder aangaf! Een oeverloze discussie over niets!
Naam:
Richard Bahl
Datum:
30 november 2023
Beetje vreemd om een uitgesproken mening te formuleren en bij reactie 6 al te spreken van 'oeverloos' als het om een discussie gaat naar aanleiding van de bijdrage. Komt tikje aangebrand over. Mag natuurlijk, maar getuigt van weinig weerstand, lijkt mij. Ik blijf waarderen als hier ook actuele thema's aan de orde komen. In die zin waardeer ik de inzending.
Naam:
An Terlouw
Datum:
30 november 2023
Richard, ik snap heel goed wat je bedoelde en weet je, we kunnen oeverloos discussiëren maar daar doe ik niet aan. Je mening is duidelijk net als de mijne. Dank voor je reactie
Naam:
Richard Bahl
Datum:
29 november 2023
Of An Terlouw mijn commentaar helemaal begrepen heeft, weet ik niet zeker.

Ik voel dat van harte gunnen niet zo. Al is de uitslag van de verkiezingen democratisch tot stand gekomen. Op de satire gaat ze ook niet in. Terwijl dat inhoudelijk wel iets zegt. Nu ik er nog eens goed naar kijk, kan ik mij eigenlijk slecht vinden in haar bijdrage. Zowel inhoudelijk als qua stijl. Maar dat mag in een democratisch bestel. Wel kan ik waarderen dat zij zich waagt aan een inzending over politiek.
Naam:
An Terlouw
Datum:
29 november 2023
Richard, dank je wel voor de reactie en eerlijk is eerlijk, hij is een terechte winnaar al zijn meer mensen het daar niet mee eens. Ik gun het hem, of ie het waarmaakt moeten we afwachten maar dat zal de tijd uitwijzen….
Naam:
Richard Bahl
Datum:
28 november 2023
Fijn dat An Terlouw Geert de overwinning gunt. Best hartelijk. En ja, hij (Geert) is op democratische wijze op grote zetelwinst gekomen. De echte satire zat afgelopen zaterdagavond in het programma Even Tot Hier. We zagen een ijskast bordenvol met beloften die de leider even in de ijskast wil stoppen in het vooruitzicht van (mee)regeren. Ook vanwege de grenzen van de rechtsstaat en internationale verdragen, zo betoogden de cabaretiers. Ook dat is democratie, vind ik. Satire die de werkelijkheid angstig dicht benadert.
Naam:
An Terlouw
Datum:
27 november 2023
Han, dank je wel voor je reactie en eerlijk is eerlijk, verliezen schijnt die mensen slecht te bekomen! Dat niet alleen de beloning staat in geen verhouding tot….
Naam:
Han Messie
Datum:
27 november 2023
Email:
hmessielive.nl
An, wat een treffende vergelijking om twee gezelschapsspelen te vergelijken met het kabinet en de Kamerleden. Kleinzielig jagen naar het doel benadrukt jouw verhaal ook heel duidelijk.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)