Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De goochelaar van Lochem

Niemand kan ontkennen dat graaf Ludovicus Lokhoff een groot goochelaar is, die niet onderdoet voor Siegfried & Roy, David Copperfield, Harry Houdini, hans Klok en Hans Kazan. Hij bedenkt al zijn trucs en speciaal zijn verdwijntrucs in zijn comfortabele landhuis De Heest op De Heest 3 in Lochem. Meestal wordt hij door zijn assistente Allagonda Koekkoek geholpen, die in haar huis De Boekhorst op de Boekhorstlaan 8 in Lochem woont. Allagonda is ook van adel, maar zij houdt dat om persoonlijke redenen het liefste verborgen. Het schijnt dat zij jarenlang door een adellijke oudoom op brute wijze verkracht is. Dat heeft haar tot een geestelijk wrak gemaakt, waardoor zij een uiterst teruggetrokken leven leidt. Om de zoveel tijd verdwijnt zij naar een psychiatrische inrichting om voor haar levensgevaarlijke psychoses behandeld te worden. Dat zij zwaar aan de medicijnen is, is voor Ludovicus geen geheim en hij ontfermt zich graag over haar, want haar aantrekkelijke schoonheid laat hem absoluut niet koud. Hij heeft haar er na lang aandringen van overtuigd, dat het goed voor haar is om als zijn assistente te fungeren, want daardoor krijgt zij meer zelfwaardering en positieve aandacht. Dit tot afgrijzen van barones Mechelina van Amen, die al jaren smoorverliefd op Ludovicus is. Mechelina woont in het landhuis De Velhorst op Velhorst 5 in Lochem. Met haar buitengewoon grote boezem boezemt zij iedere man bewondering in, zo ook Ludovicus, maar hij heeft het nog nooit aangedurfd om die malse watermeloenen bewust aan te raken. Hij is bang om er dan door te worden verpletterd. Zijn angst voor grote borsten stamt uit zijn kindertijd. Op de kleuterschool had hij een juf met immense borsten, die altijd over hem heen boog om naar zijn tekeningen te kijken en dan hingen haar zware borsten als ingezakte gewichten op zijn kleine schouders. Mogelijk dacht die juf dat zij hem daarmee een soort van genot verschafte, maar hij deed het in zijn broek van pure angst. Hij voelde zich plotsklaps Klein Duimpje worden en niet bij machte om tot zijn ware grootte terug te keren. Sindsdien vreest hij grote borsten en gaat hij ze zoveel mogelijk uit de weg. Mechelina vormt daarop een bepaalde uitzondering, omdat haar karakter zo intens aardig is, waardoor hij haar kolossen grotendeels vergeten kan. Zelfs wanneer hij per ongeluk tegen ze aanbotst.

Vandaag is er een bijzondere, intieme voorstelling van de goochelkunsten van Ludovicus in het kasteel Ampsen op de Laan Ampsen 8 in Lochem, waarbij alleen de beste vrienden en vriendinnen van Ludovicus zijn uitgenodigd. Het evenement is georganiseerd door prinses Odilia Christ van Monaco tot Genua, die in een spierwitte jurk de gasten verwelkomt. Odilia draagt een diadeem met parels en diamanten en rond haar nek hangt een gouden ketting met een briljant van maar liefst twee miljoen euro. Die heeft ze van haar Deense minnaar graaf Harald van Jutland cadeau gekregen. In de Groene Kamer van het kasteel wordt er flink wat champagne achterover geslagen en stijgt de stemming om de show van Ludovicus bij te gaan wonen. Jonkvrouw Peerke Dragt zorgt voor nog wat opschudding door lichtelijk dronken van het bubbeltjesvocht ineens haar peervormige borsten uit haar strakke jurk te wippen. Dit tot groot vermaak van baron Aloysius Fagel, die het aandurft om wat scheuten champagne over de zoetsappige bollen te gieten. 'Nu je zo in het zonnetje zet, zal ik ze maar van wat vocht voorzien, want anders drogen ze uit!', roept Aloysius glimlachend. 'Het is een schande!', roept de oudere gast, burgemeester Norbertus Donders van Breda, die meteen met een doekje op Peerke af stormt om het alcoholische vocht te deppen. 'Dat doe je vast maar al te graag!', sneert Aloysius hem toe, terwijl Peerke daarna haar jolige borsten weer in haar jurk propt. 'Laten we naar de danszaal gaan!', zegt prinses Odilia, 'zodat we de goochelshow van Ludovicus kunnen bijwonen!'. Op de statige gang loopt de dronken Peerke naast Aloysius en fluistert ze naar hem: 'Wil je mijn natte poes ook graag zien?'. 'Nou, als dat zou kunnen!', fluistert hij terug, 'maar na de voorstelling, okay?'. 'Als je naast me komt zitten, laat ik mijn poes tijdens de voorstelling zien!', fluistert ze nog, maar Norbertus heeft haar alweer in de smiezen en hij werpt haar een boze blik toe, waardoor ze dichtklapt, al weet ze nog wel overdreven opzichtig met haar brede heupen te schudden. 'Hou haar een beetje in toom, wil je?', fluistert Norbertus tegen Aloysius, die meteen een verbaasd gezicht opzet.

In de danszaal zitten zo'n twintig genodigden en de sfeer is heerlijk ontspannen en uitgelaten, op de kritische blik van Norbertus richting Peerke en Aloysius na. Ludovicus heeft zijn speciale goochelaarspak aangetrokken en hij wordt geflankeerd door de beeldschone Allagonda, die door haar strakke tenue niets aan de verbeelding overlaat. Aloysius kan zijn ogen niet van haar afhouden en dat begint Peerke, die inderdaad naast hem zit, danig te irriteren, waardoor ze de onderkant van haar jurk steeds meer een stukje omhoog schuift en hem aanstoot. Aloysius kijkt even snel naar de argusogen van Norbertus of hij iets in de gaten heeft, maar dat zit, gelooft hij, wel snor. De kolderieke trucs van Ludovicus volgen elkaar in een prettig tempo op en het uitverkoren publiek vermaakt zich kostelijk. Wanneer Ludovicus de volgzame Allagonda door midden zaagt, is er een voelbare spanning in de zaal en vraagt iedereen zich af of Allegonda wel weer aan elkaar komt te zitten. Door de snijdende spanning kruipt prinses Odilia dicht tegen minister-president Egidius van Gijzel aan. Zij sluit haar ogen, terwijl zij haar rechterhand onder zijn trui wringt. Egidus kan zich alleen maar erg vereerd voelen en hij fantaseert over een one-night-stand met haar in één van de kasteelslaapkamers. Zodra het applaus over de doorsnijtruc weergalmt, gaat Odilia weer deftig rechtop zitten en toont zij Egidius een verontschuldigende blik. Vervolgens komt het hoogtepunt van de goochelshow, de grote verdwijntruc van de meester hemzelf. De meesten gaan op het puntje van hun stoel zitten en zij kijken vol spanning toe hoe Ludovicus in een nauwe behuizing stapt. Allagonda flaneert een paar keer rond de vierkanten behuizing van Ludovicus en zij gooit er een groot laken over. Na enkele toverspreuken trekt zij het laken er vanaf en opent zij de verstopplek. Iedereen ziet dat die helemaal leeg is en er heerst grote verbazing en ongeloof in de zaal. 'Tover hem nu maar gauw terug!', roept een beetje bang geworden prinses Odilia. Allagonda gooit het laken er weer overheen en zij herhaalt de magische toverspreuken. Daarna rukt ze het laken er weer af en opent ze de mysterieuze box. Tot haar grote schrik zit Ludovicus er niet in en de zaal wordt onrustig. Ze probeert het nog twee keer, maar Ludovicus blijft maar weg. Peerke wijst Aloysius ondertussen op haar bloot gemaakte poes, wat Aloysius op dit moment zeer ongepast vindt. 'Bedek jezelf, dronken tor!', snauwt hij, 'er is wel wat anders belangrijk nu!'. Iedereen gaat naarstig op zoek naar Ludovicus en het hele kasteel wordt uitgekamd, maar ze vinden Ludovicus niet meer terug. Zijn verdwijntruc is iets te serieus uitgevoerd.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
10 december 2023


Geplaatst in de categorie: humor

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 58



Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)