Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het sollicitatiegesprek

Ze heeft een cursus gevolgd over kleuren en wat ze betekenen. En vooral wat kleuren kunnen uitstralen. Ze weet nu precies welke kleur ze moet dragen voor een bepaalde gelegenheid.

Vandaag heeft ze een sollicitatiegesprek bij een makelaarskantoor. Ze kiest voor een blauwe outfit. Op de cursus werd er verteld, dat blauw betrouwbaarheid en zakelijkheid uitstraalt.
Bij het kantoor aangekomen, wordt ze naar de wachtkamer gebracht. Daar zitten nog twee vrouwen.
Eén vrouw is in het rood gekleed. Foute kleur, denkt ze. Rood kan agressief en opdringerig overkomen.
De andere vrouw draagt groene kleren. Ook fout, te veel groen. Groen doet wel denken aan natuur en succes, maar alleen als je het subtiel gebruikt.

Inmiddels is er al een tijdje verstreken. Het wachten maakt haar nerveus. Ook de andere vrouwen schuifelen wat heen en weer op hun stoel en kijken steeds op hun horloge.
Dan gaat de deur open en wordt ze als eerste naar binnen geroepen.
In het begin loopt het gesprek niet lekker. Ze kan moeilijk uit haar woorden komen en heeft moeite met de vragen. Maar na een poosje gaat het gelukkig beter.
Na afloop van het gesprek moet ze in de wachtkamer wachten, totdat de andere twee vrouwen aan de beurt zijn geweest.

Na een poosje worden ze alledrie naar binnen geroepen.
De keuze is gevallen op de vrouw in het rood, want het is gebleken, dat zij het meest geschikt is voor deze baan. De vrouw met de foute kleuren, nota bene!
Maar ze heeft wat geleerd!
De juiste kleuren hebben haar niet geholpen. Bij de volgende sollicitatie zal ze zich niet meer zo druk maken of ze de goede kleur kleding draagt. Maar meer letten op wat er nodig is om de baan te krijgen.

Schrijver: Ineke Dijkhuis, 10 januari 2024


Geplaatst in de categorie: overig

2.0 met 3 stemmen 97



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
14 januari 2024
Email:
hmessielive.nl
Ja, met die moderne cursussen weten ze je vaak genoeg met een kluitje het riet in te sturen. Ineke, jouw verhaal doet me eraan denken dat het uiterlijk zo weinig uitmaakt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)