Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De vreemde vogel

Kijkend naar buiten zeg ik: oh kijk eens wat een prachtige vogel er hoog in de boom zit? Spierwit ook nog, ik kan alleen niet zien wat voor soort het is, waarop man zegt: vast een meeuw. Nee joh het is geen meeuw, dat weet ik zeker, maar we zien het beiden wel - en niet dus. Het beestje zit zich op te poetsen, veren uitgestrekt aan alle kanten en ik kijk weer weg… na een half uurtje iets anders gedaan te hebben kijk ik opnieuw omhoog, verroest het dier zit er nog, zich te wassen, te poetsen, vleugels flink uitwaaieren ook nog en nee, nog steeds kan ik er geen naam op plakken om welk ras het gaat?

Het is een afstand van een meter of 50 en normaal zou je dat moeten herkennen toch? Een klein sprongetje in de tijd oftewel een kwartier later besluit ik ondanks de kou, poolshoogte te gaan nemen op het balkon dat ons appartement rijk is en kom met een behoorlijke desillusie terug, verroest joh, het is gewoon een vreemde vogel, oftewel een plastic zak! Gezichtsbedrog? Ja misschien wel maar echt hoor, dit leek sprekend op een uil, of een mooie vogel waarvan de naam nog bij niemand bekend is, dus ook niet bij mij…..

Trouwens: het hangt én waait er nog steeds….de vreemde vogel

... Gezichtsbedrog ...

Schrijver: An Terlouw, 21 januari 2024


Geplaatst in de categorie: dieren

4.3 met 6 stemmen 94



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Ineke Dijkhuis
Datum:
26 januari 2024
Leuk verhaal, An. Je bent er gelukkig nog wel achtergekomen wat het is.
Naam:
Han Messie
Datum:
23 januari 2024
Email:
hmessielive.nl
Tja, dergelijke vergissingen zorgen voor grappige verhaaltjes ofwel moppen. Beter zo dan dat je een uil of andere vogel voor een plastic zak aanziet.
Naam:
An Terlouw
Datum:
23 januari 2024
Hoi Luus, gezichtsbedrog maar ik dacht toch echt even aan een witte uil of zo…dank voor je reactie meis
Naam:
Lucie
Datum:
22 januari 2024
Wat grappig en herkenbaar. Zo verkijk ik me ook soms.
Leuk om te lezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)