Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

In de zwevende hemel te Schiedam

Op de Lange haven 65 in Schiedam is het absoluut niet pluis, maar de bewoner van dat Patriciërshuis Tinus van Lodensteyn houdt dat voor de buitenwereld goed verborgen. Zelfs zijn oude vriendin Liduina Biesheuvel, die in het pand op de Lange Haven 137 woont, heeft niets in de gaten, al vindt zij wel dat Tinus na zijn vakantie in Zweden erg in zichzelf gekeerd is geworden. 'Mogelijk heeft hij in Zweden iets naars meegemaakt en wil of kan hij daar niets over vertellen!', denkt Liduina verklarend. Uit voorzichtigheid begint zij er niet zelf over. 'Hij zal er vanzelf wel mee komen!', denkt zij. Maar er is geen haar op het hoofd van Tinus, die eraan denkt om ook maar iets over zijn ware geheim los te laten, want dat zou veel te riskant zijn. 'Wat dit betreft, kan ik zelfs Liduina niet vertrouwen!', denkt hij terecht argwanend. Na vijf jeneverglaasjes wandelt Tinus met een mysterieuze glimlach naar het huisje op de Nieuwstraat 32, wat tegen de Sint Janskerk uit 1335 is aangebouwd. Door de werking van de jenever klinkt de huisbel extra luid. De uiterst bevallige, mollige prostituee Engeltje Splietelhof doet open en bij het zien van een haar zeer bekend gezicht laat zij hem direct binnen. 'Zo, Engeltje, dat is een poosje geleden hé, tja, lekker stuk, ik was een tijdje in Zweden, waar ik een heleboel blonde stoten mocht aanschouwen!', zegt Tinus met een diepe zucht. 'En heb je er nog één geschaakt, ouwe vrouwengek?' 'Wat denk jezelf? Mon Dieu, Engeltje, er was me daar in Stockholm toch een geil wijf!' 'En neukte die net zo lekker als mij of deed zij het nog lekkerder?' 'Aan jou kan niemand tippen, sekskoningin, maar zij evenaarde jou toch redelijk goed!' 'Oelálá, je weet dat ik ook op vrouwen val, had haar toch meegenomen, treuzelaar!' 'Om haar aan jou kwijt te raken zeker, amahoela, troela!' 'Kom, trek nou maar snel je kleren uit en laat mij jou weer eens koninklijk verwennen!' 'O, Engeltje, wat heb je toch een zalige, dikke hangtieten!' 'Die heb je erg gemist hé!' 'Zeker weten, darling, die zaligmakende uiers met die duimdikke tepels doen mij alle ellende in de wereld meteen vergeten!'.

Zo'n maand geleden verbleef Tinus in het Säröhus Hotel nabij Kungsbacka, waar hij zijn rondreis door Zweden beëindigde. Het was daar dat hij de Zweedse gravin Siri Häggblad tegen het lijf liep en op slag verliefd op haar werd. Hij ontdekte dat gravin Siri in Kasteel Gasevadholm op Gasevadholmsvagen 131 in Kungsbacka woont. Dat schitterende kasteel ligt in de rivier de Rolfsan in Halland. 'Ik neem die Zweedse lekkernij Van Halland naar Holland mee!', dacht Tinus brutaal. Gravin Siri is een dikke vriendin van de wereldberoemde, voormalige ABBA-zangeres Anni-Frid Synni Lyngstad, Gravin van Plauen, Prinses Reuss. Gravin Anni-Frid was toevallig enkele dagen bij gravin Siri op bezoek en Tinus speelde even met de gedachte om beide gravinnen te ontvoeren, maar dat leek hem uiteindelijk te moeilijk. Hij fantaseerde over een snelle vrijpartij met gravin Anni-Frid, waarna hij gravin Siri zou ontvoeren, maar toen hij eenmaal in Kasteel Gasevadholm was binnengedrongen, bleek de snelle vrijpartij met gravin Anni-Frid toch te lastig en teveel oponthoud te zijn. Het enige wat hij kon doen, was even snel de rok en de slip van gravin Anni-Frid te verwijderen, zodat hij ruim zicht op haar kostelijke L'Origine du monde had. Met grote spijt in zijn hart moest hij deze sappige vrucht onberoerd laten. Iets wat gravin Anni-Frid gek genoeg zwaar teleurstelde. Tinus maakt nog even snel een foto van gravin Anni-Frid. Tinus drogeerde beide gravinnen, maar hij nam gravin Siri met zich mee naar zijn 2 Jeanneau Sun Odyssey 349 zeiljacht. Terwijl hij haar met zware drugs in coma hield, voer hij via het Kattegat en de Grote Belt naar Kiel, waar hij Siri op de achterbank van zijn daar geparkeerde BMW i7 M70. Van daar reed hij zo snel mogelijk naar zijn huis in Schiedam en verstopte hij gravin Siri op zijn zolder. Daar houdt hij haar al enkele weken gedrogeerd en misbruikt hij haar voor zijn seksuele genot. Om geen argwaan bij Engeltje te kweken, is hij Engeltje weer gaan bezoeken. 'Dat vergroot mijn alibi!', denkt hij naïef.

Zodra Tinus het huis van Engeltje heeft verlaten, vindt Engeltje de direct-klaar-foto van de van onderen naakte gravin Anni-Frid. Zij herkent meteen de oud-zangeres van ABBA en zij checkt meteen op internet of er nieuws over haar is. Zo ontdekt zij, dat haar vriendin gravin Siri Häggblad is ontvoerd en dat de omschrijving van de dader wel heel erg veel met Tinus overeenkomt. Engeltje aarzelt geen moment en zij gaat meteen op onderzoek uit. Op straat komt zij haar collega-vriendin Christina Perk tegen en zij neemt haar in vertrouwen. Engeltje en Christina houden het huis van Tinus nauwlettend in de gaten en zij zien hem zo af en toe schichtig door de gordijnen gluren en glaasjes jenever nuttigen. 'Hij is duidelijk nerveus en bang om betrapt te worden!', zegt Engeltje tegen Christina, 'laten we hem met een bezoek verrassen en zijn huis doorzoeken!'. Even later zitten de druk kwebbelende dames in de huiskamer van Tinus, die hen op een opvallend zenuwachtige wijze glaasjes jenever inschenkt. Christina gaat na enkele glaasjes naar het toilet, terwijl Engeltje Tinus bezig houdt. Zij babbelt aan één stuk door en zij gooit haar volle uiers in de strijd. Tinus heeft niet in de gaten, dat Christina zijn hele huis doorzoekt. Op zolder treft zij de sterk bedwelmde gravin Siri aan en zij zegt tegen haar: 'Engeltje and me will save you!'. Christine rent meteen naar beneden en eenmaal in de huiskamer geeft zij Engeltje een alles beslissend teken. 'Maar Tinus toch!', roept Engeltje, 'heb jij die arme, Zweedse gravin ontvoerd?'. 'Wat bazel jij nou?', reageert hij agressief. 'Ik heb haar op zijn zolder gezien, Engeltje, hij is een wrede misdadiger!'. 'Ach zo!', schreeuwt Tinus, 'maar jullie komen hier echt niet levend vandaan, stelletje rothoeren!'. Hij loopt naar een kastlade en hij haalt een pistool te voorschijn. Engeltje heeft inmiddels een grote kaars uit een koperen kaarsenhouder getrokken en met de scherpe punt stormt zij op Tinus af. Tinus probeert met zijn pistool op haar te schieten, maar het pistool hapert en Engeltje steekt de scherpe punt van de kaarsenhouder in het hart van Tinus. Christine springt bovenop hem om hem te kelen. Hij probeert ook op haar te schieten, maar het pistool blijft weigeren. Zodra Tinus zijn laatste adem uitblaast, snellen de reddende vrouwen naar de zolder, waar zij de gedrogeerde gravin Siri tot bewustzijn brengen. Siri bevindt zich nog lange tijd in een sfeer van het totale vergeten, maar eenmaal herenigd met haar goede vriendin Anni-Frid komen haar herinneringen weer langzaam terug. Engeltje en Christine worden als heldinnen bejubeld. De moord op Tinus wordt door zelfverdediging niet strafbaar bevonden en een maand later krijgen zij een Serafijnenmedaille van de Zweedse koning Carl XVI Gustaf voor hun getoonde moed. Weer een maand later schenkt gravin Siri Häggblad haar beide redsters één miljoen euro.

Schrijver: Sir Joanan Rutgers
12 april 2024


Geplaatst in de categorie: misdaad

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 11Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)