Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De nieuwe keuken van toen - en nu

Een soort van déjà vu, dat had ik dus even en hier zie je aan dat er in feite geen verschil zit in het volgende:

Ze is op zoek naar een nieuwe keuken voor haar toekomstige huis en besluit de stoute slippers aan te doen, gezellig met paps en mams naar de keukenwinkel - welke dat doet niet ter zake in deze, want een verkeerde opmerking is snel gemaakt en je maakt tegenwoordig snel mensen boos, dus hou ik het op een filiaal van keukenspullen -.

Ze zitten vier uur (of langer) in het filiaal, de man in kwestie heeft verder niks anders te doen, dus worden ze uitgebreid geholpen zeg maar.
Nou kost een complete keuken wel wat natuurlijk en aan het einde van het gesprek, inclusief uitzoeken en zo, zegt ze: ik bel u morgen!

Dan verandert de toon van het gesprek, wordt de man een soort van pissig, staat de vader op en krijgt een snauw + de opmerking: gaat u zitten! De vader gaat richting de uitgang en de verkoper wil in feite dat - er meteen een beslissing wordt genomen?

Nee, ik wil er even een nachtje over slapen en bel u morgen! Antwoord van de man: u belt niet terug, de zaak is afgedaan, ik doe geen zaken meer met u.
Totaal verbouwereerd staan ze uiteindelijk alle drie buiten! Weg leuke dag, helemaal naar de knoppen geholpen door de houding van die gast!

Als ik het verhaal hoor zeg ik: oh echt? Dit gebeurde ons ook, een keuken uitzoeken, nog twijfelen omdat ons koopcontract nog niet getekend was maar de man in kwestie probeerde ons te lijmen door te zeggen: als u tekent kunt u er altijd nog van af! Jaja, volgens mij staan de sprookjes in het boek van Andersen!

Dan verandert ook zijn toon, die bijna dreigend is, voel ik me knap ongemakkelijk en geïntimideerd ook!
We zijn vertrokken, zonder tekenen, zonder keuken, maar met een heel boze meneer in ons kielzog die ons tot buiten het filiaal nog probeerde over te halen met kortingen en aanbiedingen.

Doodeng was het en we wisten niet hoe snel we weg konden komen!
De keuken is er gekomen, gewoon in een zaak waar ze je in je waarde lieten, waar alle vragen beantwoord werden en waar een sublieme service gegeven werd! Maar dit is dus 20 jaar geleden en van haar was het gisteren, dus de mentaliteit is geen barst veranderd!

Eng hè?!

Schrijver: An Terlouw, 13 juni 2024


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.4 met 13 stemmen 52Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
15 juni 2024
Hoi Han, dank voor je reactie…ik begrijp best dat mensen moeten verdienen, maar zo jaag je ze dus echt weg….
Naam:
Han Messie
Datum:
14 juni 2024
Email:
hmessielive.nl
Prettige bekoring van het aanschaffen en behouden, dat strookt dikwijls erg moeilijk met de zakelijke kanten van het verkrijgen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)