Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hulde aan Word

Ik had vroeger als ik bezig was met intypwerk regelmatig problemen om tot eindverademing te komen over de vooraanstaand genoemde schrijfbewerkingen.
Dit heeft als grondslagverleden een ververvroegd uiteengebroken leerconcentratieverlies dat helaas onopgemerkt is gebleven door de lerarenachterband van het scholencomplexiteit waar ik eerdagelijks mijn lessenschema volgde.

Niet alleen kreeg ik al d – theeangstzweet zodra ik ook maar een zinsopbouweinde in naderbijzijn had vermout, maar vooral als ik invoegwoordspelingen boven trefwaardigheid wilde laten uiteenstijgen, begon de warmteovervloed vreesopjagende vormen aan te nemen.
Het was dan ook een geweldig noemen`s waardichtheid toen ik het uitgebreide tekstverwerkingsprogramma, ‘Word’, als ontdekkingsbewijs kon toevoegen aan mijn wetenschapsfeiten.

Het spellingscontroleapparaat dat zich bij dit programma bevind heeft mij dusdanig veel eigendunkvoldoening geschonken dat ik nu zonder omhaalgeluiden een punt achter elke regelvertolking durf te zetten. Het heeft mij aanleidinggevende het gebruik van meer bloembereikbaarheid in woorden en meer inspiratiebronspraakzame taalingebruiknemingen doendoen. Het is alsof de rekenmachine opnieuw is uitgevonden.

Schrijver: oepsie, 8 okt. 2002


Geplaatst in de categorie: taal

0,5 met 25 stemmen 2.043Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
herodin
Datum:
4 apr. 2003
Email:
herodin4netscape.net
Wat ze allemaal gemist hebben op school vroeger, niet veel.

De PC heeft mijn leven inderdaad veranderd.
Jammerlijk tast het ook je schrift aan.
Dus houd ik me regelmatig schrijvende.
Schrijf-oefeningen zijn trouwens heel goed voor
de fijne motoriek - en ik adviseer elk kind te beginnen met een Vulpen of een ball-point met zware inkt (hierdoor moet men stevige draaien maken en de motoriek onder druk zetten.)

En voor Word: dat heeft de Taal aardig geholpen.
Naam:
brigitte
Datum:
9 jan. 2003
Email:
mentenbrigittehotmail.com
Je bent niet alleen hoor,
ik had die d-t-angst ook, en ben ook dankbaar voor word.
maar ook al was er een t- of d-fout je gedichten zijn prachtig.
Naam:
deedeetje
Datum:
11 okt. 2002
Email:
deedee
fouten ..fouten zijn er om gemaakt te kunnen worden ..soms goede soms slechte maar meestal heel lachwekkend (achteraf)fouten ..blosjes ..lachspiertrainingen ..eigenlijk horen ze erbij ..behoeden ons voor het robot zijn .

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)