Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Haarlemse trouwt met zichzelf

AD, 13 februari 2003

Jennifer Hoes is verloofd. Op 28 mei geeft ze het jawoord in de trouwzaal van het Haarlemse stadhuis. Maar een gewoon huwelijk wordt het niet. De 29-jarige kunstenares moet de ring om haar eigen vinger schuiven, want er is geen partner. Jennifer trouwt met zichzelf.

Het is geen publiciteitsstunt of grap. Op de dag dat ze afstudeert en 30 jaar wordt, stapt Jennifer Hoes met zichzelf in het huwelijksbootje. Het wordt een officiële trouwerij met bruidsjurk, receptie en trouwboekjes. Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, cultuurwethouder Ruud Grondel, zal de huwelijksplechtigheid voltrekken.

Vieren dat je van jezelf houdt. Dat is wat Hoes beoogt met haar bijzondere huwelijk. 'Het was lang onrustig in mijn hoofd. De emotie en het zakelijke hebben elkaar vaak bestreden, maar dat is nu over.'

'Een huwelijk met mezelf is een bevestiging dat deze periode is afgesloten', aldus de met zichzelf verloofde Haarlemse.

De dag begint met koffie in de tentoonstellingshal van de kunstenares. Dan volgt een tocht naar het stadhuis waar Grondel de verbintenis tijdens een officiële plechtigheid zal bezegelen. Enig verschil met een normaal huwelijk is dat het huwelijk niet wordt ingeschreven. Dat kan wettelijk niet. Na het ja-woord is er een receptie waar vrienden en familie welkom zijn.

Een partner heeft Hoes nog niet, maar een tweede huwelijk sluit ze niet uit.
'Van mezelf scheiden zal ik echter nooit', zegt Hoes. 'Dit is een huwelijk in voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt.'


Zie ook: http://www.ad.nl/artikelen/Nieuws/1045030210398.html

Schrijver: Correspondent AD
Inzender: A.N., 13 februari 2003


Geplaatst in de categorie: huwelijk

3.0 met 29 stemmen 4.987Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mirraq
Datum:
14 februari 2003
Email:
mirraqlycos.nl
Dit zou iedereen moeten doen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)