Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Jouw gezicht

Langzaam loop ik langs het water, het water dat mij roept. Ik loop de steiger op en aan het eind blijf ik staan. Ik moet. Ik kan niet verder. Zo sta ik daar een tijdje, ik kan niet verder.
Mijn ogen dwalen af van de einder tot aan mijn spiegelbeeld, ik buk mij om mezelf beter te kunnen bekijken in deze natuurlijke weerkaatsing. Kan ik mijzelf spiegelen in de persoon die ik daar zie? Kan ik echt niet verder?
Langzaam,als ik weer ga staan wordt dit beeld verdrongen door een ander gezicht. Jouw gezicht. Opeens krijg ik het warm, ik kijk weer naar het water, zo koel.
En ik weet dat als ik er in zal duiken ik mijn nek zal breken, het is te ondiep. Mijn leven lang invalide blijven zal mijn lot zijn. Maar wat is mijn lot nu? Wat als het water wel diep genoeg zou zijn? Dan nog zou ik de sprong niet wagen. Weggezogen zal ik worden door het water. Meegetrokken naar de diepte, geen controle meer over mijn lichaam en geest. Verzuipen. Het water sluit zich boven mij.
Het zweet breekt mij uit. De angst die ik voel is fobisch. Weer buk ik mij, ditmaal om mijn sandalen uit te doen. De drang is groot, ik moet het verkoelende water voelen. Ik wil voelen hoe mijn lichaam dezelfde temperatuur aanneemt als het water. Voorzichtig stap ik erin en waad mij zachtjes door de natte materie. Een klein stukje verder nog en dan ga ik weer terug. Ik kan niet verder. Het wordt mij hier te diep. Ik draai mij om en kijk naar mijn evenbeeld in het water. Het groeit naarmate het water ondieper wordt. Ik herrijs. Dan kijk ik omhoog en zie jouw gezicht, je staat op de steiger.
Ik kijk in je ogen. En ik verdrink.

Schrijver: anna m., 30 april 2003


Geplaatst in de categorie: emoties

2.2 met 38 stemmen 2.270Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Snuggle Junkie
Datum:
5 mei 2003
Email:
Snuggle_junkiehotmail.com
Heel mooi geschreven. Mijn complimenten!!
Naam:
Denise
Datum:
3 mei 2003
Email:
Heel mooi geschreven!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)