Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zie wat je er in wilt zien...

Getallen, gebeurtenissen, toevalligheden...of doodgewoon lot.

Ik zeg, dat ik er een verband in zie en meteen word ik vreemd aangekeken. Maar vandaag wil ik gewoon zeggen, dat het lot is. Vandaag werd ik steeds geconfronteerd met de getallen 1, 2, 3, 4 en 5, met lot...

23 Euro is de boete die mijn vriend kreeg, omdat hij over het spoor liep, om de trein te kunnen halen. Hij zag een jongen eerst oversteken, waarna hij vervolgens ook overstak. 2 personen staken dus over, waarvan er maar 1 werd beboet, mijn vriendje.

Ik kreeg zijn boete nog te zien en mijn moeder merkte op, dat hij op 05-05-2003, de boete kreeg. Nu is dat niet iets bijzonders, maar 2003 bevat wel de 2, de 3 en de twee nullen die in zijn 23,00 Euro voorkomen. Daarnaast valt nu ook iets anders op: 2+3=5....de twee vijven uit 05-05-2003.

Mijn computer deed moeilijk, waardoor ik niet electronisch mijn rekening kon betalen. Waardoor ik wat langer thuis bleef, met als gevolg dat ik mijn
rij-instructeur net niet miste...ik was onze afspraak om 1 uur namelijk vergeten.
Gelukkig deed mijn computer moeilijk.

Mijn moeder wilde altijd al een keer meerijden, meestal had ze geen tijd. Nu kreeg zij de kans om mee te rijden en met haar eigen ogen te zien, of haar dochter wel goed reed.
Gelukkig was mijn moeder die dag (05-05-2003) vrij.

Daar zaten we dan met z'n 3en in de auto.

Nadat we in Groningen aangekomen waren en een tijdje rondgereden hadden, kwam er nu nog 1 persoon bij. Mijn les eindigde en haar les begon. Met 4 personen zaten wij in de auto nu.

Nu in de stad, moesten wij met z'n 2tjes, ook nog eens een 2 boekjes en twee enveloppen versturen, in totaal 3 objecten, omdat de twee boekjes verstuurd moesten worden in 1 kartonnen doosje.

De twee enveloppen konden zonder moeite verstuurd worden. Maar het kartonnen doosje, 1 van de 3 te versturen objecten, moest nog ge-adresseerd worden. Ik vroeg om een stift en mijn moeder begon te schrijven...het huisnummer begon met een 5...mijn moeder schreef een 4. Ze probeerde het te veranderen in een 5, maar dit mislukte en mijn moeder wilde het op dat moment niet meer versturen.

We liepen weg en....oh, vertelde ik al dat ik op 2 nieuwe schoenen liep?

Nu had mijn moeder geluk dat we net in een straat stonden, waar een vriendin van haar een winkel bezat. Zij was er al een tijd niet geweest. We liepen de winkel in, waar zich al 3 mensen bevonden. Met ons samen 5. Zij vertrokken al snel en mijn moeder kletste met haar vriendin. We kochten 2 blokken tofu en 5 zakken gedroogde groente. De man van de eigenaresse kwam naar beneden en daar stonden we dan met z'n 4-en.

Een tijdje later vertrokken we, we moesten de trein halen, omdat ik een sollicitatiegesprek had. We liepen de straat uit en zagen het zusje en de moeder (= dus twee)van mijn vriendje. Snel begroetten we elkaar (wij 4-en) en liepen snel door. We haalden de trein gelukkig net.

We zaten in de trein op een van de bankjes, waar de passagiers van 2 bankjes elkaar aan konden kijken. Nu zat er op het bankje tegnover ons een jongen....dus, met z'n 3-en zaten wij daar.

Nu ging ik naar mijn sollicitatiegesprek, kwam langs 2 stoplichten en sprak op het sollicitatiegesprek met 2 vrouwen, in totaal dus drie.

Toen ik vertrok, zag ik in mijn vriendje en zijn vader, we hebben nog even gekletst en toen ging ik ervandoor.

Zie wat je er in wilt zien, zeg ik maar...ik wil vandaag gewoon in lot geloven.

Schrijver: Ikkahikkah, 5 mei 2003


Geplaatst in de categorie: filosofie

1.4 met 9 stemmen 1.027Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)