Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zeenimf

Al uren loop ik op het strand en kijk ik naar de golven. Ze fascineren mij. Het zand voelt zalig aan mijn blote voeten. Ik voel het tussen mijn tenen glijden. Alleen die schelpen doen zo verdomde pijn... Ze zijn scherp. Het is alsof ze zeggen: "Ik hoor niet hier op het strand. Gooi me terug in de zee waar mijn thuis is", maar het zijn er te veel. Er is geen beginnen aan. Het doet me aan vroeger denken. Wie ging er niet als kind met een zakje in de hand schelpen zoeken met pa en ma.

Het zeewater is nog koud voor de tijd van het jaar en laat mijn voeten tintelen. Een raar gevoel. Het vochtige zand zuigt aan mijn voeten terwijl de golven met mijn tenen spelen.
De zon begint te zakken. Nog heel even en dan verdwijnt de oranje vuurbal in de zee.
Ik wilde nog even eenzaam genieten van dit schouwspel van de zon en het water. Toch had hij dit ook moeten zien. We kennen elkaar nog maar net, maar ik denk dat hij dit ook mooi had gevonden. Nog een half uur wachten, maar dat maakt niet uit. Ik moet nog een stukje lopen naar de plek waar we hebben afgesproken.

Ik ga nog even zitten. Achter mij beginnen de duinen. Nog even en het wordt weer vloed en worden mijn voetstappen in het zand waar ik zojuist gelopen heb weggevaagd door het water. Net alsof ik er nooit gelopen heb. De meeuwen worden aangetrokken door het stijgende water. Ik hoor ze ruzie maken om een stukje brood dat iemand heeft laten liggen. Vlak achter mij hoor ik iemand lopen. Ik vraag me af wie het is, maar wil niet omkijken.
Opeens voel ik twee handen op mijn schouders en warme lippen in mijn nek. Hij fluistert in mijn oor: "Dag liefste zeenimf... Heb je de zonsondergang gezien? Hij was prachtig hè! Volgende keer gaan we er samen van genieten". Geschrokken zeg ik ademloos: "Ja prachtig hè? Maar je bent wel 25 minuten te vroeg!" Hij begint zacht te lachen en zegt: "Jij ook! Maar je moest eens weten hoe lang ik hier al rond loop te dwalen"
En ik? Ik zeg niks...Ik glimlach en geef een knipoog naar de zee...

Schrijver: Supershirley
Inzender: Shirley (www.Supershirley.com), 6 mei 2003


Geplaatst in de categorie: liefde

2.3 met 21 stemmen 2.326Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Helen Josephs
Datum:
8 mei 2003
Email:
helen.josephspandora.be
Heel mooi supertje... Krijg meteen zin, om een dagje aan het strand door te brengen.
Naam:
Jeroen Swaan
Datum:
6 mei 2003
Email:
hyronimusbirdhotmail.com
met je oor
diep in een schelp
en de zon
in je gezicht
hoor je weer zijn stem
zacht ruisend
op de golven
van dit gedicht

Mooi geschreven proza Shirley.
Naam:
herodin
Datum:
6 mei 2003
Email:
herodin4netscape.net
Leuk, met een knipoog naar alle strandhazen..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)