Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

dag papa

Papa, waar ben je? Mijn papa? Wie ben je?
Je bent als een vreemde voor me. Ik weet niet hoe ik jou moet zien, ik weet niet wie je bent en wat je doet.
Lieve pap, vroeger, het was zo van zelfsprekend, wij als gezinnetje, maar ineens moest je weg, de vrijheid in.
Je ging wanneer jij het wilde, je kwam thuis wanneer jij het wilde, je liet ons wachten, in onzekerheid zitten. We wisten niet waar je was, praten dat deed je ook al niet.
Toen het moment daar was ben je vertrokken, je ging weg en daarmee viel het gezin uit elkaar, nooit zal het meer hetzelfde worden. Dagen en nachten vol verdriet, wat een afschuwelijke tijd. Maar het moest allemaal maar normaal zijn, nee papa dat is het niet, het is niet normaal dat jij ineens weg moest, de vrijheid in?
Er is een afstand tussen ons gekomen en die kan ik niet verklaren, het is alsof onze band doormidden is gebroken. Jij bent een vreemde voor me geworden en dit gevoel kan ik niet verklaren…
Het is afschuwelijk als je je eigen vader niet eens meer herkent, vreselijk…
Ik zou je door elkaar heen willen schudden, huilen, schreeuwen, papa waar ben je, alsjeblieft kom terug. Vertel me dat dit een droom was en dat je weer terug komt, dat het niet zo was en dat je bij ons blijft. Gewoon verder leven als gezinnetje, vertel het papa kom terug. Word weer mijn papa en niet die vreemde man die je nu bent.
Ik kijk je aan papa, ik praat tegen je, maar het lijkt wel of dat ik geen contact met je krijg, je hoort me niet, ik dring niet tot je door, jij luistert alleen naar je zelf. Ik weet het niet meer papa, ik wil jou niet zien als een eikel: ik wil mijn papa zien, maar nee dat zal niet meer gebeuren. Ik moet afscheid nemen van papa, en een nieuwe papa gaan leren kennen. Niet meer een papa, maar een man die vroeger mijn vader was…
Ik kom me binnenkort aan je voorstellen, hallo papa, ik ben je dochter en ik hou van je.
Jij zal in mijn gedachten nooit veranderen...

Dag lieve papa, ik hou van je...

Schrijver: bloempje, 16 mei. 2003


Geplaatst in de categorie: afscheid

3,0 met 11 stemmen 3.050Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)