Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn woonkamer

Het grootste deel van mijn leven speelt zich thuis af en dan met name in de woonkamer.
Ik ga zelden uit en nooit op vakantie. Ik kan mij goed vinden in een uitspraak van Gerard Reve: "Ik ben geen man voor reizen. Ik blijf liever thuis waar het mij veilig voorkomt en ik met rust gelaten word."
Zo bezien, is mijn huis dus heel belangrijk voor mij. Op mijn vloer ligt laminaat, dat heb ik er 5 jaar geleden zelf ingelegd samen met mijn ex-vrouw van wie ik 4 jaar geleden ben gescheiden. Dat leggen van die vloer daar hebben wij wel drie dagen over gedaan, want alle plankjes moesten stuk voor stuk aan elkaar gelijmd worden met het zogenaamde groef- en veersysteem. Clicklaminaat was toen nog niet of nauwelijks verkrijgbaar. Al die plankjes moesten bij de wanden en de hoeken met een decoupeerzaag op maat gezaagd worden. Kortom, het was een heel werk. Als u te veel energie heeft en graag eens een aantal dagen met de tong op de schoenen wil lopen, dan kan ik u aanraden zelf een laminaatvloer in uw huis te leggen. Ik wil nu ook weer niet zeggen dat ik er nu nog moe van ben, maar ik kan u wel vertellen dat die drie dagen tot de zwaarste van mijn leven behoorden en ik moet met schaamte bekennen dat er vaak momenten waren dat ik wenste, dat ik maar nooit was geboren.
Aan de andere kant is het werkelijk wel een mooie vloer geworden en ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Hiervoor hadden wij (ik bedoel mijn vrouw en ik, want we waren toen nog niet gescheiden) donkerblauw vinyl op de vloer, maar dat was een fiasco. De kleur leek ons in de winkel wel mooi, echter toen het hier eenmaal lag, viel het tegen. Het was te donker en te somber, maar het ergste was, dat de betonnen ondergrond niet vlak genoeg was, zodat het vinyl overal kleine bobbels en oneffenheden vertoonde. Daarom hebben wij al na een maand of acht die laminaat er overheen gedaan. Jammer, want dat vinyl was van de duurste soort, in totaal hebben wij daarmee wel f 1400,- in het water gegooid.

De televisie en de computer staan ook in deze kamer. Voor het lezen van een boek ga ik altijd graag op de slaapkamer in bed liggen. Lezen in bed is misschien wel één van de leukste dingen in het leven, tenminste in mijn leven. Ik weet maar één ding dat nog leuker is, dat gebeurt meestal ook in bed, ook wel eens op de bank, maar daar praten wij verder niet over.

Schrijver: Kwebbel, 10 juni 2003


Geplaatst in de categorie: algemeen

0.8 met 15 stemmen 1.171Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)