Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Echte vrienden

Langzaam vatten mijn hersens het verschrikkelijke (of prettige) idee. Ik heb 2 vrienden netto. Twee vrienden ook nog eens, waarvan de 1 ver weg woont, en 1 die ik maar eens in de week zie, en soms dat niet eens.
Ik haat de jongens uit mijn klas heus niet. Maar ik mag ze ook niet.
Er zijn 3 verschillende groepjes bij ons. Je hebt de grote groep, die zijn met zijn vijven. Dat zijn er dus drie die ik niet echt goed ken, maar die niks liever willen dan ten koste van een ander hun vrienden te zien lachen. Er is er een bij die het ene moment gewoon aardig is (wel een beetje vreemd, maar ja) en er is een die keihard probeert erbij te horen. Niet dat het hem lukt. Meelopertje. Nee... en die andere twee groepjes zijn al helemaal niks, jongetjes die zichzelf ontzettend grappig vinden. Niet dat ze dat zijn.
En aan meisjes begin ik al helemaal niet. Die zijn ook nog eens stiekem. Misschien heb ik gewoon geen leuke klas hoor, dat zou kunnen. Vorig jaar, voordat ik bleef zitten, had ik wel wat vrienden. Je kon ermee lachen en ze zouden niet over je heen lopen. Maar ik weet het wel...

Nee, er zijn niet veel mensen die ik tot mijn vrienden reken. En dat werd me duidelijk toen ik me opgaf voor een meeting. Ik wilde graag een vriend meenemen, maar wie dan? 90% van de mensen die ik ken viel direct al af. Er bleven er 2 over, twee mensen waarmee ik wel een dag lol zou kunnen hebben. Weinig.
Maar of die jongetjes die hun vrienden wel in de klas hebben ook tot dat aantal zouden komen? Ik denk het eigenlijk niet.
Dan maar een vreemde vogel.

Schrijver: Douwe, 26 mei 2004


Geplaatst in de categorie: vriendschap

2.5 met 15 stemmen 3.161Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)