Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mijn Superheld

Je gedachten zitten gevangen in je eigen werkelijkheid. Ik vraag me af waar je nu bent. Voel je je daar veiliger dan hier? Sterker misschien?
Je kijkt naar me, maar ziet me niet. Ik probeer tot je door te dringen. Je terug te halen naar onze wereld. Tegelijkertijd vraag ik me af of dat wel beter voor je is. In jouw afgeschermde wereldje ben je een superheld. Even vrij van angsten, even niet doordrongen van het feit dat je anders bent.
Want dat weet je wel. Soms leg je je er bij neer. Wetend dat dit bij je hoort en dat er niets aan te veranderen is. Andere keren kun je er woedend om zijn. Dan zie ik je machteloosheid om de niet om te keren feiten en huilt mijn hart met je mee. Je leeft nu bij anderen. Het was een onmogelijk opgave om je nog langer thuis te laten . De zeventien jaren dat je wel bij ons was, waren een combinatie van hoop en vrees. Tot het moment dat ik zag dat iedereen er aan onderdoor ging. Als ik heel eerlijk ben was ik opgelucht toen je eindelijk ging. Natuurlijk voelde ik me daar schuldig over. Jij verwijt het me ook als je boos of verdrietig bent. Dat ik je zomaar uit huis gedaan heb. Ik heb je vaak genoeg uitgelegd dat dit voor iedereen het beste was. Meestal vind je het ook fijn op de groep. Ben je blij dat je nu eindelijk vrienden hebt en dat je geaccepteerd word met je eigen gebruiksaanwijzing. Je komt gelukkig nog vaak genoeg bij me langs. Dan zit je vol verhalen en probeer ik je gedachtengang zo goed mogelijk te volgen. Jij zal een ander leven krijgen dan je broers en zussen. Maar ik weet zeker dat je het zult redden. Want 1 ding heb je gelukkig meegekregen. Doorzettingsvermogen. Je hebt al heel vaak je neus gestoten. Verkeerde keuzes gemaakt en daar de consequenties van ondervonden. Maar aan de andere kant blijf je zoeken naar nieuwe ingangen. Blijf je proberen iets van je leven te maken. Daar ben ik zo ontzettend trots op. Mijn kleine grote jongen. Waarom het jou moest gebeuren dat je een vorm van autisme kreeg is heel lang een vraag van me geweest. Misschien wel omdat je zo'n sterke knul bent. Een echte superheld. Ook in onze wereld.

Schrijver: Brenda, 1 jun. 2004


Geplaatst in de categorie: kinderen

2,5 met 11 stemmen 1.344Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Irene
Datum:
16 okt. 2005
Email:
I.renetiscali.nl
Wat is dat een mooi gedicht. Ik ben op dit moment informatie aan het zoeken over autisme want ik ga er een presentatie over geven. En jij hebt er een onwijs mooi gedicht over gemaakt. Zou ik dat mogen gebruiken als slot?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)